Πολιτική

ΝΔ: Κομματικά “θρανία” και το βλέμμα στη Β. Ελλάδα

ΝΔ: Κομματικά “θρανία” και το βλέμμα στη Β. Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη Βόρεια Ελλάδα στρέφει το κύριο ενδιαφέρον του το κυβερνών κόμμα.

Με το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος των περιοδειών του πρωθυπουργού να έχει οριστικοποιηθεί, στο ραντάρ της οδού Πειραιώς μπαίνουν οι λεγόμενες «δύσκολες» περιφέρειες – κυρίως της Μακεδονίας – εκεί όπου η ΝΔ φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις από τα δεξιά της, με σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει στους ρυθμούς της προεκλογικής εκστρατείας, επισκεπτόμενος τη Χίο την ερχόμενη Πέμπτη για να εκφράσει την επαγρύπνηση της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, το κυβερνών κόμμα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία με το σύνθημα “Σταθερότητα – Πιο κοντά στην Ευρώπη”, που θα στηρίζεται στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και θα επικεντρώνεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά το δείκτη εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υπογραμμίσει την αρνητική του στάση απέναντι σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που προώθησαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες συνάντησαν σθεναρή αντίσταση και τελικά απορρίφθηκαν από την αντιπολίτευση.

Η ΝΔ εντοπίζει ως κύριους αντιπάλους της όχι μόνο τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, από την ακρίβεια μέχρι την ασφάλεια, αλλά και τα θέματα υγείας και παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει μεγάλη προσοχή στα 15 νέα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή, επιδεικνύοντας το νομοθετικό της έργο, αλλά και δίνοντας απαντήσεις σε όσους πιστεύουν ότι οι υπουργοί έχουν αφήσει πίσω τους τη διακυβέρνηση της χώρας και έχουν κατεβάσει τα μολύβια τους για τις νέες εκλογές.

Το “κλειδί”, σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου, είναι η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος και ο βαθμός διαρροής της προς άλλα κόμματα. Εν όψει των ευρωεκλογών, αναφέρεται ότι το ποσοστό των πολιτών που δεν θα εκφράσουν την υποστήριξή τους θα προσεγγίσει το 15%, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει προς το παρόν αν αυτό εκφράζεται με αποχή ή επιλογή άλλου κόμματος.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση και το κόμμα είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων της γαλάζιας παράταξης μετά την κάμψη της συμμετοχής των ψηφοφόρων τους τελευταίους μήνες, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και τα ποσοστά αποχής και οι λεγόμενες χαλαρές ψήφοι, οι οποίες συνιστούν ένα αίνιγμα στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργικός κύκλος, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, σχεδιάζουν να καλέσουν όλους τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε ένα “κομματικό” φροντιστήριο στην οδό Πειραιώς, με τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Σμυρλή να αναλαμβάνουν ρόλο “καθηγητών” και να προετοιμάζουν τους υποψηφίους για τις τηλεοπτικές και άλλες εμφανίσεις τους.

Στην κορυφή του αφηγήματος όλων των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται οι επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας και η ανταπόκρισή της στην κριτική που δέχεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ζητούμενο πρώτο, η διαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων χωρίς ταυτόχρονα να μένει τίποτα αναπάντητο. Ζητούμενο δεύτερο, η αποφυγή κάθε λάθους που μπορεί να στοιχίσει την ώρα της κάλπης, με ατυχείς δηλώσεις και πολιτικά ολισθήματα που θα γίνουν σημαία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments