Διεθνή

Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου

Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Δύση διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση, δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Δύση διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση, δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Δύση διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση, δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου. Ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόταν σε συγκεντρωμένες τάξεις στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία.

Σε ομιλία του για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης, της επετείου της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν τόνισε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μάχης.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν εναντίον των δυνάμεων της Ουκρανίας που υποστηρίζονται από τη Δύση, ο Πούτιν κατηγόρησε την «αλαζονική» ελίτ της Δύσης ότι ξεχνά τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και ότι υποδαυλίζει τις συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Γνωρίζουμε πού οδηγούν οι υπερβολικές αυτές φιλοδοξίες. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση», δήλωσε ο Πούτιν. «Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μάχης».

Αφού κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή, ο Πούτιν τελείωσε την ομιλία του με τις ακόλουθες λέξεις: «Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!» δίνοντας το σήμα σε χιλιάδες στρατιώτες να απαντήσουν με τρεις δυνατές ζητωκραυγές.

Ο Πούτιν, ο οποίος έστειλε τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία το 2022, θέτει τον πόλεμο ως μέρος ενός αγώνα με τη Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, καταπατώντας αυτό που θεωρεί σφαίρα επιρροής της Μόσχας.

Συνολικά 27 εκατομμύρια άνθρωποι χάθηκαν στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατομμυρίων στην Ουκρανία.

Η άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 11:01 μ.μ. της 8ης Μαΐου 1945, που σηματοδοτήθηκε ως «Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη» από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Μόσχα ήταν ήδη 9 Μαΐου, η οποία έγινε η «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments