EDITOR'S PICK

Λυκαβηττός: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του καλοκαιριού, όλες οι συναυλίες -Δωρεάν πρόσβαση με shuttle bus

Λυκαβηττός: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του καλοκαιριού, όλες οι συναυλίες -Δωρεάν πρόσβαση με shuttle bus

Πηγή Φωτογραφίας: panoramio.gr

Από τα τέλη Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο και για περισσότερες από 50 βραδιές, ο λόφος του Λυκαβηττού θα γεμίσει με ήχους και μελωδίες από μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει, πανέτοιμο να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας.

Λυκαβηττός

Στην πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της νέας εποχής του Λυκαβηττού, το πρόγραμμα που επιμελείται η Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων ανοίγει την Τετάρτη 22 Μαΐου με δυνατά vibes μελωδικής techno σε συνδυασμό με φαντασμαγορικά visuals.

22 Μαΐου η πρώτη συναυλία στον Λυκαβηττό

Οι Mathame, το techno ντουέτο των Ιταλών αδελφών Matteo και Amedeo Giovanelli, που θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα acts της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής, στήνουν ένα θεαματικό AV show, με guests τους Lyke και SONA.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEWS 24/7 (@news247gr)

Συνέχεια το Σάββατο 25 Μαΐου με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα, ο οποίος, πιο ετοιμόλογος και πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ, θα γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας του στο stand-up comedy παρέα με πολλούς καλεσμένους. Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της rock και metal μουσικής των τελευταίων τριάντα ετών, ο Corey Taylor, έρχεται στον Λυκαβηττό την Τρίτη 28 Μαΐου με τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, τόσο ως τραγουδιστής και ηγέτης των Slipknot και των Stone Sour, όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου οι Adriatique ανεβαίνουν στα decks και ο λόφος μεταμορφώνεται σε απέραντο dancefloor. Οι κατά κόσμον Adrian Shala και Adrian Schweizer, το επιτυχημένο δίδυμο από την Ελβετία που έχει καταπλήξει τους φαν της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής παγκοσμίως, θα μας χαρίσει ένα μοναδικής αισθητικής extended set μαζί με τους Echonomist, Nick Jojo και Human Rias.

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με συναυλίες και προβολές -Αναλυτικά το πρόγραμμα Ένα από τα πιο συγκινητικά βράδια του φετινού καλοκαιριού στον Λυκαβηττό θα είναι εκείνο της Δευτέρας 3 Ιουνίου. Φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ανάμεσά τους οι Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής και πολλοί ακόμα, θα θυμηθούν και θα τιμήσουν τον δημιουργό που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό ροκ, μέσα από τη συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ».

Τριπλό ραντεβού με το πιστό κοινό του δίνει ο μοναδικός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, καθώς η καλοκαιρινή του περιοδεία, στην οποία συμμετέχουν και οι Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης, κάνει στάση στη σκηνή του Λυκαβηττού την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου, σε ένα εκρηκτικό τριήμερο που σίγουρα θα αφήσει ιστορία.

Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού επιστρέφει, πανέτοιμο να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Μάριος Φραγκούλης και η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζουν «Της αγάπης παραμύθια», στην πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής. Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, συνοδευόμενοι από δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, θα ερμηνεύσουν τραγούδια-σταθμούς από τη δισκογραφία τους, αλλά και κορυφαία τραγούδια μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών.

Ήταν καλοκαίρι του 2004 όταν οι Archive βρέθηκαν για πρώτη φορά στο θέατρο του Λυκαβηττού. Φέτος, 20 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι του progressive rock επιστρέφουν στον λόφο την Παρασκευή 14 Ιουνίου για να ξυπνήσουν αναμνήσεις, αλλά και να δημιουργήσουν νέες.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ράπερ, ο Εισβολέας, θα γιορτάσει τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική, με φουλ μπάντα και με τη γνώριμη ξεσηκωτική του ενέργεια, σε ένα επετειακό live όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου έρχεται το Queen Symphonic, μια συναυλία-γιορτή με τις πιο εμβληματικές επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος των Queen, ερμηνευμένες από τους τραγουδιστές-πρωταγωνιστές του ροκ μιούζικαλ «We Will Rock You», που παρουσιάζεται στο West End του Λονδίνου, ενώ την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινούν τα συνολικά δεκατρία Rockwave Nights στην κορυφή του Λυκαβηττού. Η αρχή γίνεται με τον βιρτουόζο βιολονίστα Ara Malikian, που μας προσκαλεί σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι όπου οι κλασικές μουσικές δομές ενώνονται με μεσογειακούς ήχους και οι αρμένικες λαϊκές μελωδίες παίρνουν ισχυρές δόσεις ροκ και ποπ ηχοχρώματος.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ακολουθούν ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C με την «Ηλεκτρική Καρέκλα», μια μουσική εμπειρία όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια απ’ όλη την πορεία του, καθώς και soundtrack που έχει γράψει για ταινίες ερμηνευμένα με διαφορετική προσέγγιση, ενώ οι ακμαίοι και ανθεκτικοί στον χρόνο Πυξ Λαξ έρχονται την Πέμπτη 27 Ιουνίου για μια συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους, «ντυμένες» με τις αναμνήσεις που έχτισαν στο ιστορικό αυτό θέατρο.

Και Rockwave Nights στον Λυκαβηττό

Δυναμική συνέχεια για τα Rockwave Nights με εγχώρια συγκροτήματα που έχουν λείψει από το κοινό. Οι Raining Pleasure, η κορυφαία ελληνική αγγλόφωνη μπάντα, επανενώνονται την Παρασκευή 28 Ιουνίου για να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, προκειμένου να ξανασυναντηθούν με παλιούς φαν, αλλά και να γνωριστούν με ένα κοινό που δεν είχε έως τώρα την ευκαιρία να τους απολαύσει ζωντανά.

Το επόμενο βράδυ, Σάββατο 29 Ιουνίου, τα ηνία παίρνουν οι Rotting Christ, τo μεγαλύτερο ελληνικό metal συγκρότημα, που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό και γιορτάζουν τα 35 χρόνια μουσικής πορείας με ένα ξεχωριστό show που ετοίμασαν αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο live, ενώ οι Χατ Τρικ έρχονται με φόρα από τη Θεσσαλονίκη και υπόσχονται μια πρωτόγνωρη ροκ εν ρολ εμπειρία σε μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντά ξανά την ιστορική μπάντα του και μαζί στήνουν μια ηλεκτρική γιορτή γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές και ευρηματικό αυτοσχεδιασμό. Με ένα λαμπερό χορευτικό πάρτι γεμάτο πολύχρωμα pop beats έρχεται την Τρίτη 2 Ιουλίου ο εκθαμβωτικός showman MIKA, ενώ την Τετάρτη 3 Ιουλίου οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, Οpeth, θα μοιραστούν τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive, Leprous, σε μια ψυχεδελική εμφάνιση.

Το πρώτο μέρος των Rockwave Nights ολοκληρώνεται την Πέμπτη 4 Ιουλίου, με τον Pan Pan και τον Years Of Youth σε μια «ηλεκτρονική ουτοπία», ένα show που θα μοιάζει με ένα γράμμα αγάπης προς την Αθήνα από τον πιο χαρακτηριστικό της λόφο.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανηφορίζει στο θέατρο με μια συναρπαστική παρέα: μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, καλλιτέχνες του δρόμου και, φυσικά, οι δεξιοτέχνες μουσικοί-σταθεροί της συνοδοιπόροι τη συνοδεύουν στο «Carousel της Ευανθίας», σε μια βραδιά με ρομαντική διάθεση άλλης εποχής.

Το υπερθέαμα «The Wall – Pink Floyd’s Rock Opera» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Σημαντικοί μουσικοί της ροκ, σπουδαίοι τραγουδιστές που έχουν την υποστήριξη του θρυλικού συγκροτήματος και χορευτές σολίστες του σύγχρονου χορού, συνθέτουν μια παράσταση που συνδυάζει μουσικές των Pink Floyd, χορό, τραγούδι, αλλά και προβολές αρχειακού υλικού από την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία του Άλαν Πάρκερ (1979).

Ο Χανς Ζίμμερ και ο Τζον Γουίλιαμς, δύο τιτάνες της κινηματογραφικής μουσικής, θα ηχήσουν στον Λυκαβηττό σε μια συναυλία με τα καλύτερα soundtracks όλων των εποχών. Μουσικές που αγαπήσαμε, εξαιρετικοί φωτισμοί και προβολές στήνουν το υψηλών προδιαγραφών show «The Music of Hans Zimmer VS John Williams», που θα απολαύσουμε για δύο βραδιές, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο χαρισματικός Asaf Avidan, με την ιδιαίτερη φωνή και την τρομερή θεατρικότητα, έρχεται με την Ichnology Solo Tour του, ενώ ο Jacob Collier, ο «πολύχρωμος Mozart της Gen Z», όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times, ανεβαίνει στη σκηνή του Λυκαβηττού το Σάββατο 13 Ιουλίου.

Οι Fever Ray, η μπάντα που αποθεώνει το γκροτέσκο κάνοντάς το ακαταμάχητα γοητευτικό, έρχονται την Κυριακή 14 Ιουλίου με μια μοναδική ζωντανή μουσική παράσταση, που αποδεικνύει ότι η μουσική τόλμη και φαντασία δεν έχουν όρια. Ακολουθούν δύο ακόμα νύχτες στο πλαίσιο του Rockwave: τη Δευτέρα 15 Ιουλίου οι Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά κερνούν το αγαπημένο τους ελληνικό κοινό ένα μεθυστικό κοκτέιλ από κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες, ενώ την Τρίτη 16 Ιουλίου η Γαλλίδα ντίβα της σόουλ Imany και το Voodoo Cello, το άλμπουμ που από τη σύλληψη μέχρι την εκτέλεση φέρει αποκλειστικά την προσωπική της σφραγίδα, στήνουν έναν συγκλονιστικό διάλογο ανάμεσα σε μια μοναδική φωνή και οκτώ τσελίστες.

Συνέχεια με Game of Thrones, Lord of the Rings & The Hobbit: οι τρεις αυτές επικές ιστορίες-παραγωγές της μικρής και της μεγάλης οθόνης θα ζωντανέψουν την Παρασκευή 19 Ιουλίου σε μια εντυπωσιακή συναυλία με προβολές, ειδικά εφέ, εντυπωσιακούς φωτισμούς και τα πασίγνωστα scores ερμηνευμένα από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει μια αναδρομή στην εβδομηντάχρονη πορεία της, έναν φόρο τιμής στους δημιουργούς της, στους σπουδαίους μουσικούς που την υπηρέτησαν, καθώς και στους συνθέτες, ενορχηστρωτές, τραγουδιστές, ηθοποιούς και σολίστ που την τίμησαν με τη συνεργασία τους.

Η «Λίμνη των Κύκνων», με την αριστουργηματική μουσική του Τσαϊκόφσκι, ένα από τα καλύτερα και τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών, έρχεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με μια παράσταση-παραμυθένιο θέαμα με πρωταγωνιστές δύο μεγάλα ονόματα του χορού: τους Πρώτους Χορευτές του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου Iana Salenko και Dinu Tamazlacaru, καθώς και το Romae Capital Ballet.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου ακολουθεί «Η κασέτα του Μελωδία 99,2 για τον Μάνο Ελευθερίου», μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μίλτου Πασχαλίδη και του Γιάννη Κότσιρα και τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος του Λυκαβηττού ολοκληρώνεται φιλοξενώντας την τελευταία, πολυαναμενόμενη συναυλία των Rockwave Nights: 21 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Placebo, το γκρουπ που το ελληνικό κοινό αγαπά όσο λίγα, επιστρέφει την Πέμπτη 1η Αυγούστου απλώνοντας ξανά το μοναδικό «Placebo Effect» τους στον ορίζοντα της πόλης.

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή/και να τροποποιηθεί.

Πώς ανεβαίνουμε στο θέατρο του Λυκαβηττού

Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus, το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου. Μετά το πέρας της συναυλίας, το shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο. Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.

Αναλυτικό πρόγραμμα στον Λυκαβηττό Μάιος

Τετάρτη 22.5 Mathame AV show Guests: Jay Jay, SONA, Lyke Σάββατο 25.5 Αλέξανδρος Τσουβέλας: 10 χρόνια stand-up comedy & special guests Τρίτη 28.5 Corey Taylor Special guests: SIAMESE

Ιούνιος

Σάββατο 1.6 ADRIATIQUE Μαζί τους: Echonomist live with Alexandros Miaris, Nick Jojo, Human Rias Δευτέρα 3.6 Συναυλία – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ…» Τραγουδούν αλφαβητικά: Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Ελισάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Διονύσης Τσακνής, Βύρων Τσουράπης, Steve Tesser Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9.6 Θανάσης Παπακωνσταντίνου Μαζί του οι Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης Δευτέρα 10.6 Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα: Της αγάπης παραμύθια Παρασκευή 14.6 Archive Τετάρτη 19.6 25 χρόνια Εισβολέας Παρασκευή 21.6 Queen Symphonic: Α rock and orchestra experience Τρίτη 25.6 Rockwave Nights | Ara Malikian Τετάρτη 26.6 Rockwave Nights | Γιάννης Αγγελάκας & 100°C στην «Ηλεκτρική Καρέκλα» Συμμετέχει το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων Πέμπτη 27.6 Rockwave Nights | Πυξ Λαξ Tour 2024 Παρασκευή 28.6 Rockwave Nights | Raining Pleasure 2024 Reunion Σάββατο 29.6 Rockwave Nights | Rotting Christ Celebrating 35 years Κυριακή 30.6 Rockwave Nights | Χατ Τρικ

Ιούλιος

Δευτέρα 1.7 Rockwave Nights | Αλκίνοος Ιωαννίδης Τρίτη 2.7 Rockwave Nights | ΜΙΚΑ Τετάρτη 3.7 Rockwave Nights | OPETH + Leprous Πέμπτη 4.7 Rockwave Nights | Pan Pan x Years Of Youth + friends Opening act: Turboflow3000 Παρασκευή 5.7 Ευανθία Ρεμπούτσικα: Το Carousel της Ευανθίας Κυριακή 7 & Δευτέρα 8.7 The Wall – Pink Floyd’s Rock Opera Τρίτη 9 & Τετάρτη 10.7 The Music of Hans Zimmer VS John Williams Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Φιλαρμόνια Παρασκευή 12.7 Asaf Avidan Ichnology Solo Tour 2024 Σάββατο 13.7 Jacob Collier Κυριακή 14.7 Fever Ray Δευτέρα 15.7 Rockwave Nights | Pink Martini featuring China Forbes Τρίτη 16.7 Rockwave Nights | Imany – Voodoo Cello Παρασκευή 19.7 The Music of Game of Thrones, Lord of the Rings & The Hobbit in Concert Κυριακή 21.7 Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ: «Ταξιδεύοντας στον χρόνο… 1954 – 2024» Δευτέρα 22.7 Λίμνη των κύκνων Τετάρτη 24.7 «Η κασέτα του Μελωδία 99,2 για τον Μάνο Ελευθερίου» Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας

Αύγουστος Πέμπτη 1.8 Rockwave Nights

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments