Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο κ. Κασσελάκης είναι η εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Κουτσούμπας: Ο κ. Κασσελάκης είναι η εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Λάρισα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. (EUROKINISSI)

Μιλώντας στο Mega ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη

«Νομίζω ο Κασσελάκης είναι η φυσιολογική πορεία και εξέλιξη ενός εκφυλισμένου πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ που απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά τον καταποντισμό που έπαθε στις τελευταίες εκλογές και τη γρήγορη αποχώρηση του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στο Mega ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη έγινε «διαδικασίες ολίγον lifestyle, αμερικανιάς» και πως «στοιχεία της πολιτικής του πρακτικής είναι από αντιδραστικές ψευτοπατριωτικές μέχρι αξιοποίηση δήθεν αριστερών οραμάτων που είχε η Αριστερά».

Για τα εθνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Βόρεια Μακεδονία και το Ελληνοτουρκικό ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι «θεωρητικά αυτές είναι σύμμαχες χώρες. Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι στο ΝΑΤΟ. Εμείς είχαμε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών (ΣτΠ)  δεν έγινε για να λυθούν υπαρκτά διμερή ζητήματα που δημιουργούν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, έγινε για να μπει εσπευσμένα στο ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όποια χώρα μπαίνει στο ΝΑΤΟ κι όπου το ΝΑΤΟ διευρύνεται – όπως στα δυτικά Βαλκάνια – σημαίνει μόνο αποσταθεροποίηση, γιατί το ΝΑΤΟ αξιοποιεί κι υπαρκτά κι ανύπαρκτα ζητήματα για να χωρίσει τους λαούς».

Ενώ για το πρόσφατο ταξίδι που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Αμερική είπε ότι αυτό που του έκανε εντύπωση είναι οι αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται μέσα στον αμερικανικό λαό. «Πήγαμε εκεί και είδαμε καταλήψεις σε 46 πανεπιστήμια», ανέφερε. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments