Τεχνολογία

Apple Intelligence: Ανακοινώθηκαν όλες οι AI λειτουργίες που έρχονται σε iPhone, iPad και Mac

Apple Intelligence: Ανακοινώθηκαν όλες οι AI λειτουργίες που έρχονται σε iPhone, iPad και Mac

Πηγή Φωτογραφίας: demorgen.be

Νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματωθούν στις συσκευές της Apple τους επόμενους μήνες.

H Apple παρουσίασε τη Δευτέρα την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την ενσωμάτωση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της. Αυτό που η εταιρεία ονομάζει «Apple Intelligence».

Στην σχεδόν δίωρη παρουσίαση που έγινε στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference (WWDC), τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Tim Cook, ανέδειξαν το πως η Siri θα μπορεί να εκτελεί εντολές στην εφαρμογή των μηνυμάτων, στα emails, στο ημερολόγιο αλλά και σε εφαρμογές τρίτων. Η Siri θα μπορεί επίσης να γράψει ένα email και να αλλάζει τον τόνο ανάλογα με την περίσταση.

Η Apple είναι γνωστή για το πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει στα θέματα ασφαλείας των χρηστών και σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, άφησε να εννοηθεί ότι θα διαφοροποιηθεί σε αυτό το κομμάτι από τους ανταγωνιστές της τοποθετώντας την ιδιωτικότητα «στον πυρήνα» των χαρακτηριστικών της.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Οι αναλυτές της Wall Street φαίνεται ότι περίμεναν περισσότερα χαρακτηριστικά που θα τοποθετούσαν την Apple στην πρώτη θέση της κούρσας σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Apple έκλεισαν με πτώση σχεδόν 2%. Η μετοχή της εταιρείας, η οποία υπολείπεται των άλλων μεγάλων της τεχνολογίας, έχει σημειώσει άνοδο 13% τον περασμένο μήνα ενόψει της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

«Δεν υπάρχει κάτι που να ωθεί την Apple πιο μπροστά από τους άλλους», δήλωσε ο δήλωσε ο Dipanjan Chatterjee, αναλυτής της Forrester. «Το Apple Intelligence θα ευχαριστήσει όντως τους χρήστες του με μικρούς αλλά ουσιαστικούς τρόπους, φέρνει την Apple στο ίδιο επίπεδο, αλλά όχι μπροστά από τους ανταγωνιστές της».

Τεχνητή νοημοσύνη για όλους

Η προσέγγιση της Apple έρχεται σε αντίθεση με το πως κινούνται οι αντίπαλοι της. Η εταιρεία ελπίζει ότι οι κινήσεις αυτές θα πείσουν του περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, πολλοί εξ αυτών δεν είναι…άρρωστοι με την τεχνολογία, για την ανάγκη αυτών των χαρακτηριστικών στις συσκευές τους.

Το στέλεχος της Apple, Craig Federighi, αποκάλεσε την Apple Intelligence «AΙ για τους υπόλοιπους από εμάς». Τα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν θα ενταχθούν στις συμβατές συσκευές της Apple με την αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων τους επόμενους μήνες.

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία με την OpenAI

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα η Siri αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στη συσκευής. Παράλληλα θα δοθεί λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ψηφιακός βοηθός της Apple που δεν μπορούσε εύκολα να καταλάβει τι ζητούσε ο χρήστης να κάνει μέσα σε μια εφαρμογή.

Αυτή η αναβάθμιση «τροφοδοτείται» από το ChatGPT, με την Apple να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα τη συνεργασία με την OpenAI. Η Siri θα ζητά άδει από τους χρήστες πριν κάνει χρήση των υπηρεσιών της του γνωστού chatbot.

Η Apple ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα δεδομένα τους, αλλά ήδη αρκετοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Έλον Μασκ ο οποίος έγραψε στο X ότι θα απαγορεύσεις άμεσα στους υπαλλήλους των εταιρειών του να χρησιμοποιούν iPhone και Mac, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments