Nέα της αγοράς

«Μαχαίρι» σε έως 2.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη από τη FedEx

«Μαχαίρι» σε έως 2.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη από τη FedEx

Πηγή Φωτογραφίας: /shipsigma.com

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η εταιρεία ταχυμεταφορών σχεδιάζει να καταργήσει και να ενοποιήσει ρόλους σε όλες τις back-office και εμπορικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους πελάτες ή την υπηρεσία παράδοσης, δήλωσε η FedEx.

Η FedEx σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, η τελευταία κίνηση του γίγαντα της εταιρείας ταχυμεταφορών προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της και της συγκράτησης του κόστους.

Η εταιρεία ταχυμεταφορών σχεδιάζει να καταργήσει και να ενοποιήσει ρόλους σε όλες τις back-office και εμπορικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους πελάτες ή την υπηρεσία παράδοσης, δήλωσε η FedEx.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση έως και 175 εκατομμύρια δολάρια, αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2027, δήλωσε η FedEx. Η εταιρεία αναμένει κόστος προ φόρων έως και 375 εκατομμύρια δολάρια από αποζημιώσεις και συναφή έξοδα από τις απολύσεις.

Οι κινήσεις, οι οποίες υπόκεινται σε διαβουλεύσεις σε επίπεδο χώρας, έρχονται να προστεθούν στις σαρωτικές μειώσεις του εργατικού δυναμικού από πέρυσι, όταν δηλαδή η FedEx αποκάλυψε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δικτύων παράδοσης και εξοικονόμησης δισεκατομμυρίων σε κόστος. Η εταιρεία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αναγνώρισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων είχε συρρικνωθεί κατά σχεδόν 22.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος μέσω της αποχώρησης και των περικοπών.

Οι μετοχές της FedEx είχαν μικρή μεταβολή προσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.