Πολιτική

Δένδιας και Μπορέλ επισκέφτηκαν τη φρεγάτα «Ψαρά» σε λιμάνι του Τζιμπουτί

Δένδιας και Μπορέλ επισκέφτηκαν τη φρεγάτα «Ψαρά» σε λιμάνι του Τζιμπουτί

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε J.BORERELL ΣΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ "ΨΑΡΑ" ΣΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ/ EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο στο Χ

Τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES), επισκέφθηκαν σήμερα σε λιμάνι του Τζιμπουτί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνητη της σχετικά με την αποστολή της.

Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα ο κ. Δένδιας αφού εξέφρασε «και πάλι την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας για αυτό που κάνετε, κατ’ αρχήν, για τα συμφέροντα της πατρίδα μας, αλλά επίσης για τα συμφέροντα της Ευρώπης» επανέλαβε τη σημασία της προσπάθειας «που κάνει ο ευρωπαϊκός στολίσκος για να προασπίσει την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά λιμάνια και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Ξέρω ότι σας στέλνουμε σε περιοχή κινδύνου. Ήδη απόψε θα συνοδεύσετε ένα πλοίο μέσα από την επικίνδυνη περιοχή. Όμως, πέρα από την υπερηφάνεια που νιώθω βλέποντας την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στον ιστό σας, καθώς πλέετε στην Ερυθρά Θάλασσα, θέλω να σας πω ότι η επιχείρηση είναι εξόχως σημαντική για τον κάθε Έλληνα πολίτη, για τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Αν διακοπεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, οι αναταράξεις στις αγορές, η αύξηση του πληθωρισμού, η απώλεια θέσεων εργασίας θα επηρεάσει βαθιά την ελληνική κοινωνία, θα επηρεάσει βαθιά την ευρωπαϊκή κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας παρέδωσε στον κυβερνήτη της φρεγάτας την ιστορική σημαία των Ψαρών, την οποία είχε δώσει ο δήμαρχος του νησιού και αποτελεί τεκμήριο ηθικής και επιχειρησιακής ανάτασης. Η λευκή σημαία απεικονίζει σε ερυθρό χρώμα την άγκυρα για την ελπίδα, τον Σταυρό ως μαρτυρία Πίστεως και το δόρυ ως ένδειξη πυγμής.

Στην άγκυρα διακρίνεται τυλιγμένο ένα φίδι ως σύμβολο της δύναμης του Ελληνικού Έθνους, του οποίου τη γλώσσα τσιμπούσε μια κουκουβάγια, συμβολισμός που δείχνει τη φρόνηση με την οποία έπρεπε να διεξαχθεί ο Αγώνας για την Ελευθερία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προηγήθηκε συνάντηση των κ.κ. Δένδια και Μπορέλ, με τον Ολλανδό επιτόπου διοικητή με την παρουσία του Ναυάρχου Γρυπάρη, τον επικεφαλής της επιχείρησης «ASPIDES». Περαιτέρω ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Τζιμπουτί Μάριο Αρμενάκη.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας και τον Ευρωπαίο αξιωματούχο συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

01.11.2026 | 09:49

Mr Χωριάτικο:Το προκλητικό μήνυμα στο ελληνικό FBI–«Όταν φύγει ο Χρυσοχοΐδης, θα μου γυαλίζετε τα παπούτσια»

01.11.2026 | 09:38

Μίλαν – Ίντερ 3-1: Θρίαμβος στο ντέρμπι με μαγικό Μορέιρα

01.11.2026 | 09:30

Κακοκαιρία «Π»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο των φαινομένων

01.11.2026 | 09:14

Ολυμπιακός: Στη Βουλή το νέο Καραϊσκάκη των 52.000 θέσεων

01.11.2026 | 09:04

Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον Μαρτίνς ξανά ήρωας στη Λεωφόρο

01.11.2026 | 08:30

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ σπάει κάθε ρεκόρ, δίνοντας 446 εκατ. δολάρια στους Ρεπουμπλικανούς

01.11.2026 | 08:10

Πώς η Βόρεια Κορέα έγινε υπερδύναμη των χάκερ και κλέβει δισεκατομμύρια

01.11.2026 | 07:40

Η «Οδύσσεια» των 440.000 δολαρίων: Πλήρωσαν για να ζουν σε κρουαζιερόπλοιο και ξέμειναν στην Καμπότζη

01.11.2026 | 01:08

Πέτρος Κωστόπουλος: "Έχω πάρει χάπι για να κάνω έρωτα - Έχω περάσει καταθλιπτικές περιόδους"

31.10.2026 | 21:11

Ζήσης Μούσιος: "Αν πειράζετε έναν, πειράζετε τρεις" - Το αιχμηρό μήνυμα στην Κουτσελίνη για την Αντωνά

31.10.2026 | 20:48

Γιώργος Μαζωνάκης: Το σημείωμα στην αδελφή και τις ανιψιές του!

31.10.2026 | 20:36

Απίστευτο σκηνικό στην πίστα! Η Λιόλιου κουτούλησε τον Ρουβά μπροστά σε όλους – Δείτε την αντίδρασή τους!

31.10.2026 | 18:00

Μαζωνάκης: «Ήταν 7 μέρες χωρίς να μιλήσει σε άνθρωπο»–Η δήλωση για το ψυχιατρείο που προκαλεί αίσθηση!

31.10.2026 | 17:39

Έχετε δει τον κούκλο αδελφό της Αλεξάνδρας Νίκα; Οι φωτογραφίες από το ταξίδι τους στο Παρίσι!

31.10.2026 | 15:47

Μαρίνα Σάττι – Rack: Πρώτη κοινή εμφάνιση και φήμες για γάμο

31.10.2026 | 14:21

Απίστευτες αποκαλύψεις του Μπομπ Δημητρόφ για Μαζωνάκη: «Τον ξεφτίλιζε, βρόμιζε την εικόνα του»

31.10.2026 | 23:10

Γιατί ο Σίσι είναι πολύτιμος για την Κίνα; Το Σουέζ, η Ρωσία και το στοίχημα των BRICS

31.10.2026 | 19:00

Ποιος θα υποχωρήσει πρώτος; Η επιστολή Βανς και το επικίνδυνο παζάρι ΗΠΑ–Ιράν

31.10.2026 | 14:18

Συμφωνία πριν από τις κάλπες ή νέα επίθεση; Το 12ωρο θρίλερ Κατάρ–Ιράν και το δίλημμα Τραμπ

31.10.2026 | 11:10

Μπορεί η Κύπρος να ανοίξει την πόρτα του Ισραήλ; Το αίτημα Αμπάς που ενόχλησε την Άγκυρα

31.10.2026 | 10:58

Θα γυρίσει η Αίγυπτος την πλάτη στην Ελλάδα; Το τουρκικό δέλεαρ των 15.000 τ.χλμ.

30.10.2026 | 20:00

«Μην προκαλείτε τη Μόσχα»: Το παρασκηνιακό μήνυμα του Πενταγώνου στο ΝΑΤΟ που αποκαλύπτει το Reuters

30.10.2026 | 19:14

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου βάζει στο στόχαστρο τα αραβικά κόμματα για να μπλοκάρει τον Αϊζενκότ

30.10.2026 | 16:00

Αρκτική: Το μυστικό όπλο Κίνας και Ρωσίας – Ο θαλάσσιος δρόμος που αλλάζει τη γεωπολιτική της Ευρώπης

«Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη»: Πυρά Αντωνοπούλου για το άρθρο 23 και τα funds

Η τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΛ.Α.Σ. κατηγορεί την κυβέρνηση για αναδίπλωση, προειδοποιεί ότι η ρύθμιση μπορεί να επανέλθει και συνδέει το ιδιωτικό χρέος με τη στεγαστική κρίση.

«Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη»: Πυρά Αντωνοπούλου για το άρθρο 23 και τα funds

«Επτά χρόνια δεν πήραν χαμπάρι»: Σφυροκόπημα Αποστολάκη για Pizza Fan, «Χωριάτικο» και ΑΑΔΕ

«Παταγώδης αποτυχία» των ελεγκτικών μηχανισμών, καταγγέλλει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ — Η σύγκρουση με την κυβερνητική επιχειρηματολογία και το ερώτημα γιατί οι έρευνες χρειάστηκαν καταγγελίες για να ξεκινήσουν.

«Επτά χρόνια δεν πήραν χαμπάρι»: Σφυροκόπημα Αποστολάκη για Pizza Fan, «Χωριάτικο» και ΑΑΔΕ

Ποιος θα πληρώσει τους εργαζομένους της Pizza Fan; Η παρέμβαση Καραγκούνη και το ραντεβού της Τρίτης

Τριμερής συνάντηση στις 3 Νοεμβρίου για τη μισθοδοσία — «Ενεργές οι συμβάσεις, υπάρχουν υποχρεώσεις από τους εργοδότες», τονίζει ο υφυπουργός Εργασίας και απαντά στην αντιπολίτευση για τον χρόνο των ερευνών.

Ποιος θα πληρώσει τους εργαζομένους της Pizza Fan; Η παρέμβαση Καραγκούνη και το ραντεβού της Τρίτης

«Αστοχία ή δωράκι» το άρθρο 23; Η απάντηση Καιρίδη και το καμπανάκι για το τουρκικό λόμπι

«Δεν μπορώ να σας το πω», απάντησε ο Δημήτρης Καιρίδης για την επίμαχη διάταξη — Υπερασπίστηκε την κατεύθυνση του νομοσχεδίου για τους servicers και ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή στη μάχη του Κρις Πάππας για την αμερικανική Γερουσία.

«Αστοχία ή δωράκι» το άρθρο 23; Η απάντηση Καιρίδη και το καμπανάκι για το τουρκικό λόμπι

Δούκας: «Ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει» — 9 χιλιόμετρα κλεμμένα καλώδια στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλει οργανωμένες κλοπές χαλκού, ζημιές άνω των 500.000 ευρώ και 70 προσφυγές στα αστυνομικά τμήματα — Μετά τη φονική έκρηξη στην Πλάκα, ζητά κοινές περιπολίες και προστασία των υποδομών.

Δούκας: «Ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει» — 9 χιλιόμετρα κλεμμένα καλώδια στην Αθήνα

«Κανείς υπεράνω της Δικαιοσύνης»: Τα μηνύματα Φλωρίδη για basketgate, ισόβια και Κασιδιάρη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται την αυστηροποίηση των ποινών, ζητά πολιτικές τοποθετήσεις για την προστασία της δημοκρατίας και διαμηνύει για τα εθνικά θέματα: «Δεν ζητάμε την άδεια κανενός».

«Κανείς υπεράνω της Δικαιοσύνης»: Τα μηνύματα Φλωρίδη για basketgate, ισόβια και Κασιδιάρη

Τι «χαρίζει» η Τουρκία στην Αίγυπτο; Η αιχμή Συρίγου για τα 15.000 τ.χλμ. και οι δύο όροι για το καλώδιο

«Ελληνική υφαλοκρηπίδα δίνει απλόχερα η Τουρκία», υποστηρίζει ο καθηγητής — Εκτιμά ότι η διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου θα προχωρήσει χωρίς θερμό επεισόδιο, αλλά προειδοποιεί ότι η ενημέρωση της Άγκυρας χρειάζεται αυστηρές διατυπώσεις.

Τι «χαρίζει» η Τουρκία στην Αίγυπτο; Η αιχμή Συρίγου για τα 15.000 τ.χλμ. και οι δύο όροι για το καλώδιο

Τι ετοιμάζει ο Δένδιας για την Άγκυρα; Οι 34 μήνες της «Ασπίδας» και η κόκκινη γραμμή στην κυριαρχία

«Αδύνατον να αποδεχθούμε ακρωτηριασμό εθνικής κυριαρχίας», διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας — Το σχέδιο για αεράμυνα, drones και Διάστημα, η προσεκτική απάντηση για το καλώδιο και η θέση του για αυτοδυναμία και Σαμαρά.

Τι ετοιμάζει ο Δένδιας για την Άγκυρα; Οι 34 μήνες της «Ασπίδας» και η κόκκινη γραμμή στην κυριαρχία