Διεθνή

Πουλάει η Γερμανία Eurofighter στην Τουρκία;

Πουλάει η Γερμανία Eurofighter στην Τουρκία;

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Γερμανία είναι έτοιμη να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Άγκυρα - Το Βερολίνο φέρεται να έχει άρει προηγούμενες αντιρρήσεις

Σύμφωνα με τον γνωστό ιστότοπο για αμυντικά θέματα, The Defense Post, η Γερμανία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία.

Μια υπεύθυνη υπηρεσία για πωλήσεις έλαβε εντολή να επισπεύσει την πιθανή πώληση 40 τζετ, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Οι τεχνικές εργασίες συνεχίζονται σχετικά με την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter Typhoon, το οποίο μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής μας Αεροπορίας», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι το Βερολίνο είχε άρει την αντίθεσή του στην πώληση Eurofighter χάρη στις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Οι τρεις χώρες είναι μέλη της κοινοπραξίας Eurofighter που κατασκευάζει το αεροσκάφος μαζί με τη Γερμανία. Το Eurofighter θεωρείται ως μια ενδιάμεση λύση για τις τουρκικές στρατιωτικές ανάγκες έως ότου το υπό ανάπτυξη πέμπτης γενιάς Kaan είναι έτοιμο για επιχειρήσεις.

Πηγή:dw

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.