Διεθνή

Μαρκ Ρούτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Θεωρώ πως η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας τώρα»

Μαρκ Ρούτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Θεωρώ πως η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας τώρα»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Way is clear for Mark Rutte to become next NATO chief

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο ίδιος τόνισε πως η Ρωσία είναι η «μακροπρόθεσμη απειλή» για τα εδάφη των κρατών της Συμμαχίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ευθύνη για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων βαραίνει τη Ρωσία και όχι την Ουκρανία. Η τοποθέτησή του ήρθε ως απάντηση στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προς τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Υπάρχει κάτι στο τραπέζι τώρα, θεωρώ, και οι Ουκρανοί συμμετέχουν πραγματικά στο παιχνίδι. Θεωρώ πως η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας τώρα», είπε ο Ρούτε σε δημοσιογράφος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Υπογράμμισε επίσης ότι όλοι στο ΝΑΤΟ συμφωνούν πως η Ρωσία είναι η «μακροπρόθεσμη απειλή» για τα εδάφη των κρατών της Συμμαχίας.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.