Πολιτική

Χατζηδάκης: Μελετάται σοβαρά η υποκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

Χατζηδάκης: Μελετάται σοβαρά η υποκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [376394] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ "ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ" (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Προσπάθειες έχουν γίνει, αλλά είναι προφανές ότι χρειάζεται μια αντιμετώπιση άμεση και δραστική. Γι αυτό η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα γίνει μια νέα αρχή, χωρίς εκπτώσεις και με μεγάλη αυστηρότητα»

«Στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση θα προχωρήσει με νομική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα προκειμένου η λύση που θα δοθεί να είναι δραστική. Η ΑΑΔΕ είναι μια Αρχή, της οποίας η αντικειμενικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν έχει αμφισβητηθεί και έχει λειτουργήσει στο παρελθόν, κατά την περίοδο του κορονοϊού ως αρχή πληρωμών. Εξετάζεται λοιπόν σοβαρά, τη δουλειά του ΟΠΕΚΕΠΕ από εδώ και πέρα να την κάνει η ΑΑΔΕ».

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σήμερα. Πρόσθεσε ότι η περίπτωση του εν λόγω οργανισμού είναι ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το βαθύ κράτος, προς όφελος ορισμένων γραφειοκρατών και κάποιων επιτήδειων και εις βάρος της κοινωνίας αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το ίδιο ζήτημα σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις, όπως επεσήμανε, έχει προκύψει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη σε όσους κινούνται στην αγροτική οικονομία.

Ωστόσο πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα που μπορεί να οδηγήσει στο να ζητηθεί να επιστραφούν κονδύλια. «Προσπάθειες έχουν γίνει, αλλά είναι προφανές ότι χρειάζεται μια αντιμετώπιση άμεση και δραστική. Γι αυτό η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα γίνει μια νέα αρχή, χωρίς εκπτώσεις και με μεγάλη αυστηρότητα», τόνισε.

«Ή θα συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος και τη γραφειοκρατία, ή εμείς οι ίδιοι θα πέσουμε θύματα του βαθέος κράτους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Είναι θέμα προεκλογικών δεσμεύσεων αλλά και συνειδησιακό. Έχουν γίνει βήματα όπως π.χ. με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, την εξυγίανση της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ, με την αξιολόγηση στο Δημόσιο αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Και μια από τις δικές μου αποστολές είναι και το βαθύ κράτος. Δεν έχει σημασία τι θα πει ο α ή ο β συνδικαλιστής αλλά ο απλός ανυπεράσπιστος πολίτης», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Πρέπει από την αρχή κάθε κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει να είναι κυβέρνηση των δημοσίων σχέσεων ή του αποτελέσματος. Με τις δημόσιες σχέσεις για κάποιους μήνες θα περάσεις καλά. Στο τέλος όμως, παντού, κρίνεσαι από το αποτέλεσμα. Αν δεν βελτιωθεί η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πολιτική, η οικονομία τότε ο λογαριασμός έρχεται στην κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο στην κοινωνία».

Πηγή: Pagenews.gr

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο