Οικονομία

Η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ λέει ο υπουργός Οικονομικών

Η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ λέει ο υπουργός Οικονομικών

Πηγή Φωτογραφίας: 24 Heures, Eric Lombart

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η χώρα δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική ενίσχυση από το ΔΝΤ, αλλά η κατάρρευση της κυβέρνησής της θα έθετε τη χώρα σε επισφαλή θέση, με ένα ρεκόρ δημόσιου χρέους ύψους 3,3 τρισ. ευρώ

Με τον κίνδυνο να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), βρίσκεται η Γαλλία καθώς η κυβέρνησή της βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σύμφωνα με την Telegraph.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού, εντείνονται οι ανησυχίες ότι η δεύτερη κατάρρευση κυβέρνησης μέσα σε ένα χρόνο θα καθιστούσε τη Γαλλία ανίκανη να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να φτάσει το 5,4% του ΑΕΠ φέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ερίκ Λόμπαρντ, παραδέχτηκε ότι το αίτημα για προσφυγή στο ΔΝΤ «είναι ένας κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε», καθώς η Γαλλία πιέζεται υπό το βάρος του διογκούμενου δημόσιου χρέους της.

Η Γαλλία δεν έχει λάβει ποτέ οικονομική ενίσχυση από το ΔΝΤ, αλλά η κατάρρευση της κυβέρνησής της θα έθετε τη χώρα σε επισφαλή θέση, με ένα ρεκόρ δημόσιου χρέους ύψους 3,3 τρισ. ευρώ.

Ο Λόμπαρντ δήλωσε ακόμη ότι «είναι ένας κίνδυνος που θα θέλαμε να αποφύγουμε και που πρέπει να αποφύγουμε, αλλά δεν μπορώ να σας πω ότι αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει».

Πηγή: Pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.