TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ινδία και Κίνα “σαρώνουν”: Η Ελλάδα στο στόχαστρο των δύο τουριστικών γιγάντων!

Ινδία και Κίνα “σαρώνουν”: Η Ελλάδα στο στόχαστρο των δύο τουριστικών γιγάντων!

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay//Ινδία και Κίνα “σαρώνουν”: Η Ελλάδα στο στόχαστρο των δύο τουριστικών γιγάντων!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
ΙΝΣΕΤΕ: Οι δύο ασιατικές υπερδυνάμεις αναδεικνύονται στις πιο δυναμικές long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό

Η τελευταία μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ έρχεται να επιβεβαιώσει μια στρατηγική στροφή που συζητείται εδώ και μήνες στους διαδρόμους του τουριστικού επιτελείου: η Ινδία και η Κίνα εξελίσσονται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές μεγάλων αποστάσεων για την Ελλάδα το επόμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με την ανάλυση «Το Brand Ελλάδα – Long haul αγορές», η εικόνα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού ενισχύεται σημαντικά σε αυτές τις δύο αγορές, με τη θέση της Ελλάδας να καταγράφει άνοδο στην προτίμηση των ταξιδιωτών. 

Η Μεγάλη Στροφή προς την Ασία

Ινδία: Η “δεξαμενή” της νέας μεσαίας τάξης

Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και η εκρηκτική αύξηση της μεσαίας τάξης καθιστούν την Ινδία μια από τις πλέον υποσχόμενες αγορές παγκοσμίως. Οι Ινδοί ταξιδιώτες αναζητούν πολιτιστικούς και premium προορισμούς — και η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Κίνα: Σταδιακή επαναφορά και διείσδυση

Μετά την περίοδο περιορισμών, η κινεζική outbound αγορά επανέρχεται δυναμικά. Η Ελλάδα, αν και δεν συγκαταλέγεται παραδοσιακά στους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Κινέζους ταξιδιώτες, εμφανίζει ανοδική τάση ενδιαφέροντος και ενισχυμένη αναγνωρισιμότητα brand.

Τουριστική Πολιτική: Ευκαιρία ή Πρόκληση;

Η ανάδειξη των δύο ασιατικών αγορών δεν είναι τυχαία. Το τουριστικό επιτελείο επιχειρεί στρατηγική διαφοροποίηση από την υπερ-εξάρτηση στις ευρωπαϊκές αγορές, που παραδοσιακά στηρίζουν το ελληνικό ΑΕΠ.

Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει:

Είναι η Ελλάδα έτοιμη υποδομικά και θεσμικά να διαχειριστεί αυξημένες ροές long-haul επισκεπτών;

Τα Στοιχήματα της Επόμενης Ημέρας

  • Αεροπορική συνδεσιμότητα με απευθείας ή ταχύτερες συνδέσεις.
  • Διευκόλυνση θεωρήσεων (visa policy) για ταξιδιώτες από Ασία.
  • Στοχευμένο marketing σε μητροπόλεις όπως Μουμπάι, Νέο Δελχί, Σαγκάη και Πεκίνο.
  • Αναβάθμιση εμπειρίας πολυτελείας, καθώς οι συγκεκριμένες αγορές χαρακτηρίζονται από υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη.

Στο παρασκήνιο, στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η ανάδειξη Ινδίας και Κίνας ως “αιχμή του δόρατος” δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά και πολιτικής αφήγησης.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει τον ελληνικό τουρισμό ως παγκόσμιο brand με γεωπολιτική διεύρυνση, σε μια περίοδο όπου ο ανταγωνισμός στη Μεσόγειο εντείνεται.

Η επιτυχία όμως δεν θα κριθεί στις εκθέσεις και τα power points — αλλά στις αφίξεις, στις πληρότητες και στα έσοδα.

Η ανάδειξη της Ινδίας και της Κίνας ως πιο δυναμικών long-haul αγορών αποτελεί στρατηγικό στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό. Αν η χώρα καταφέρει να μετατρέψει το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε σταθερή ροή υψηλής αξίας επισκεπτών, τότε μιλάμε για νέα εποχή.

Αν όχι, θα πρόκειται απλώς για μια ακόμη ενθαρρυντική στατιστική.

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο