Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο με χανταϊό: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε ετοιμότητα οι Αρχές
Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο με χανταϊό: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε ετοιμότητα οι Αρχές
Σχεδόν έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώτου επιβάτη από χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, το πλοίο κατέπλευσε στην Τενερίφη. Οι Αρχές έχουν εντείνει τις προετοιμασίες για την υποδοχή του στο λιμάνι της Γκραναδίγια, καθώς προβλέπεται η αποβίβαση και μεταφορά περισσότερων από 100 ατόμων στην ξηρά, με στόχο τον επαναπατρισμό τους.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius στην Τενερίφη – Πώς θα γίνει η διαδικασία απομάκρυνσης επιβατών
Στο Hondius δεν θα επιτραπεί να προσεγγίσει την ακτή: θα επιβληθεί ζώνη ασφαλείας ενός ναυτικού μιλίου γύρω από το πλοίο. Μόλις φτάσει στο λιμάνι, θα ρίξει άγκυρα στη θάλασσα για να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη απομόνωσή του. Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα υποβληθούν σε τεστ από τις ισπανικές υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι παραμένουν ασυμπτωματικοί, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ξηρά με μικρά σκάφη, όπως σημειώνει το SkyNews.
Στη συνέχεια, λεωφορεία με σφραγισμένους χώρους θα μεταφέρουν τους επιβάτες στο κύριο αεροδρόμιο του ισπανικού νησιού, που απέχει περίπου 10 λεπτά, όπου θα επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με προορισμό τις χώρες τους. Οι Ισπανοί υπήκοοι θα αποβιβαστούν πρώτοι, ενώ οι υπήκοοι άλλων χωρών θα ακολουθήσουν σε ομάδες.
Όλοι οι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου. Περίπου 30 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν στο πλοίο και θα πλεύσουν προς την Ολλανδία, όπου το πλοίο θα απολυμανθεί.
Η πολύπλοκη επιχείρηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του σπάνιου στελέχους του ιού των Άνδεων περιγράφεται από τον υπουργό Υγείας της Ισπανίας ως «άνευ προηγουμένου». Σύμφωνα με τις αρχές, η ομάδα που θα συνδράμει στη διαδικασία εκκένωσης θα αποτελείται από 358 άτομα: 325 αξιωματικούς της Πολιτοφυλακής και 33 αστυνομικούς, οι οποίοι «θα εκτελούν εργασίες ασφαλείας σε συνεργασία με τις υποδομές υγείας, οι οποίες διευθύνουν αυτήν την επιχείρηση».
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 23 χώρες και έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια και να απαντηθούν οι ανησυχίες των δυσαρεστημένων κατοίκων της περιοχής. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν θα ηρεμήσει» μέχρι να έχουν αποχωρήσει όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα.
Τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι ενισχύθηκαν σημαντικά το Σάββατο. Η στρατιωτική αστυνομία της Ισπανίας και οι ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών έχουν στήσει μεγάλες σκηνές υποδοχής, ενώ η πρόσβαση είναι περιορισμένη.
Μόλις το Hondius ελλιμενιστεί, ιατρικές ομάδες θα επιβιβαστούν στο πλοίο για να εξετάσουν όλους τους επιβάτες για ενδείξεις του ιού. Οι τελευταίες αναφορές αναφέρουν ότι κανένας άλλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο