Πολιτική

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο νέο κόμμα του Τσίπρα: «Θέλει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω»

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο νέο κόμμα του Τσίπρα: «Θέλει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Η κυβέρνηση επιτίθεται στο νέο κόμμα του Τσίπρα: «Θέλει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σκληρή απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της «Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης – ΕΛΑΣ» από τον Τσίπρα

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε η κυβέρνηση στην ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στη ρητορική όσο και στις πολιτικές εξαγγελίες της νέας παράταξης. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για επιστροφή σε «τοξικές πρακτικές» και «ξεπερασμένες συνταγές», τονίζοντας ότι η κοινωνία ζητά σταθερότητα, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις και όχι επιστροφή στο παρελθόν.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – ΕΛΑΣ» από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέγει σκληρή πολιτική γραμμή απέναντι στη νέα πολιτική πρωτοβουλία.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν με έντονα επικριτικό ύφος την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στην κεντρική πολιτική σκηνή, υποστηρίζοντας πως «τόση επικοινωνία και διαφήμιση έγιναν για να εμφανιστεί ξανά ο κ. Τσίπρας το ίδιο αμετανόητος και απαράλλαχτος». Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, η δημόσια παρουσίαση του νέου κόμματος δεν έφερε κάτι καινούργιο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά επανέφερε –όπως υποστηρίζουν– πρόσωπα, συνθήματα και πολιτικές που οι πολίτες έχουν ήδη απορρίψει στο παρελθόν.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η ίδρυση της «Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης» αποτελεί μια προσπάθεια πολιτικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα νέο κομματικό σχήμα, το οποίο όμως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, διατηρεί την ίδια φιλοσοφία και τη ίδια πολιτική λογική με εκείνη της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ονομασία του νέου κόμματος, με κυβερνητικά στελέχη να αφήνουν αιχμές ακόμη και για τον συμβολισμό του ακρωνυμίου «ΕΛΑΣ», υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται μια πολιτική φόρτιση μέσω ιστορικών αναφορών και ιδεολογικών συνειρμών. Παράλληλα, κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό ότι επενδύει ξανά στον διχαστικό λόγο και σε υποσχέσεις χωρίς δημοσιονομική βάση.

«Η κοινωνία ζητά να πάμε ακόμη πιο γρήγορα μπροστά και όχι να επιστρέψουμε σε εποχές αβεβαιότητας και λαϊκισμού», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι οι πολίτες σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα, στις επενδύσεις, στις νέες θέσεις εργασίας και στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράζεται επίσης η εκτίμηση ότι η νέα πολιτική κίνηση Τσίπρα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια ενός μέρους της κοινωνίας, ωστόσο θεωρούν ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει πλέον διαφορετικές προτεραιότητες και δεν επιθυμεί επιστροφή σε πολιτικές συγκρούσεων και έντασης.

Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθώς η ίδρυση του νέου κόμματος αλλάζει τις ισορροπίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προετοιμάζονται ήδη για μια νέα περίοδο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο και το Μέγαρο Μαξίμου να δείχνει αποφασισμένο να σηκώσει το γάντι της σύγκρουσης.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο