Άρης: Ξεκίνησε η προετοιμασία – Τρεις μεταγραφές ήθελε άμεσα ο Γρηγορίου
Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Άρης: Ξεκίνησε η προετοιμασία – Τρεις μεταγραφές ήθελε άμεσα ο Γρηγορίου
Ο Άρης γύρισε σελίδα και μπήκε επίσημα στη διαδικασία προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, όπου ξεκίνησαν οι απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, πριν η ομάδα περάσει στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.
Η νέα σεζόν αρχίζει με αρκετά ανοιχτά μέτωπα, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλει να χτίσει γρήγορα βασικό κορμό, αλλά το ρόστερ εξακολουθεί να χρειάζεται ενίσχυση. Ο Έλληνας τεχνικός είχε ζητήσει τρεις προσθήκες πριν από την αναχώρηση για την Πτολεμαΐδα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει εξέλιξη που να οδηγεί άμεσα σε ανακοινώσεις.
Η πρώτη προπόνηση
Οι ποδοσφαιριστές του Άρη ξεκίνησαν με τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. Σταδιακά αναμένεται να ενσωματωθούν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, ώστε ο Γρηγορίου να έχει όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα πριν από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.
Η επιστροφή στη δουλειά σηματοδοτεί την αρχή μιας απαιτητικής περιόδου. Ο Άρης θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά και να μπει στη νέα σεζόν με μεγαλύτερη σταθερότητα, καλύτερη οργάνωση και πιο καθαρό αγωνιστικό πλάνο.
Το πρώτο ζητούμενο για τον Γρηγορίου δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση. Είναι να διαμορφώσει γρήγορα ομάδα με συνοχή, ρόλους και ξεκάθαρες λύσεις σε κάθε γραμμή.
Αναχώρηση για Πτολεμαΐδα
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει για την Πτολεμαΐδα, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Η ομάδα θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Ιουλίου, δουλεύοντας πάνω στη φυσική κατάσταση, στην τακτική βάση και στην πρώτη αξιολόγηση του ρόστερ.
Το διάστημα αυτό είναι σημαντικό για τον Γρηγορίου, καθώς θα αρχίσει να περνά τις βασικές του αρχές στους παίκτες. Οι πρώτες ημέρες της προετοιμασίας είναι πάντα κρίσιμες, ειδικά όταν υπάρχει ανάγκη για χτίσιμο νέας αγωνιστικής ταυτότητας.
Μετά την Πτολεμαΐδα, ο Άρης θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια, στις 21 Ιουλίου, θα ταξιδέψει στην Ιταλία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Οι τρεις μεταγραφές που ζήτησε
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση αριστερού μπακ, κεντρικού αμυντικού και τερματοφύλακα πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Πτολεμαΐδα.
Πρόκειται για τρεις θέσεις που θεωρούνται κομβικές για την ισορροπία του ρόστερ. Ο Άρης χρειάζεται βάθος στην άμυνα, μεγαλύτερη ασφάλεια στον άξονα των μετόπισθεν και λύση κάτω από τα δοκάρια, ώστε ο προπονητής να μπορεί να δουλέψει με πιο καθαρή εικόνα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει άμεση μεταγραφική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι οι επαφές συνεχίζονται και ο χρόνος πιέζει.
Το αριστερό μπακ ως ανάγκη
Η θέση του αριστερού μπακ βρίσκεται ψηλά στη λίστα, καθώς ο Άρης χρειάζεται παίκτη που να μπορεί να δώσει ισορροπία στην πλευρά, σωστές επιστροφές και συμμετοχή στην ανάπτυξη.
Σε μια ομάδα που θέλει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ένταση και καλύτερες αποστάσεις, τα άκρα της άμυνας έχουν μεγάλη σημασία. Ο Γρηγορίου θέλει λύσεις που να μπορούν να ανταποκριθούν τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά.
Στόπερ για σταθερότητα
Η ανάγκη για κεντρικό αμυντικό είναι επίσης ξεκάθαρη. Ο Άρης θέλει να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας με παίκτη που θα δώσει αξιοπιστία, δύναμη και καθοδήγηση.
Η περσινή εικόνα έδειξε ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα στα μετόπισθεν. Για τον Γρηγορίου, η αμυντική λειτουργία είναι βάση πάνω στην οποία πρέπει να χτιστεί όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.
Το θέμα του τερματοφύλακα
Στο μεταγραφικό κάδρο βρίσκεται και η απόκτηση τερματοφύλακα. Η θέση κάτω από τα δοκάρια είναι πάντα ιδιαίτερη, καθώς επηρεάζει συνολικά την αμυντική ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση της ομάδας.
Ο Άρης θέλει επιλογή που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, να δώσει σιγουριά και να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη προσθήκη θεωρείται σημαντική για το χτίσιμο της νέας σεζόν.
Ο χρόνος πιέζει
Η έναρξη της προετοιμασίας βρίσκει τον Άρη σε φάση αναμονής για μεταγραφικές εξελίξεις. Ο Γρηγορίου θα ήθελε να έχει περισσότερα νέα πρόσωπα στη διάθεσή του από την πρώτη φάση της δουλειάς, όμως το μεταγραφικό παζλ δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σχεδιασμός έχει σταματήσει. Οι άνθρωποι του συλλόγου συνεχίζουν τις επαφές, αναζητώντας λύσεις που να ταιριάζουν στις ανάγκες της ομάδας και στα οικονομικά δεδομένα.
Η επόμενη μέρα
Ο Άρης μπαίνει σε μια περίοδο όπου κάθε ημέρα μετράει. Η προετοιμασία ξεκίνησε, το πρόγραμμα είναι μπροστά και ο Γρηγορίου περιμένει ενίσχυση για να δουλέψει με πιο πλήρες ρόστερ.
Η Πτολεμαΐδα θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό στάδιο, ενώ η Ιταλία θα δώσει πιο καθαρή εικόνα για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας. Μέχρι τότε, οι «κίτρινοι» θέλουν να τρέξουν τις μεταγραφικές υποθέσεις και να καλύψουν τα βασικά κενά.
Ο Άρης χρειάζεται καθαρές αποφάσεις, γρήγορες κινήσεις και παίκτες που θα μπουν άμεσα στο πλάνο. Η νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και ο χρόνος δεν περιμένει.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο