Πολιτική

Δένδιας: Η παρουσία Ενόπλων Δυνάμεων στο Παρίσι συμβολίζει τη συμβολή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια

Δένδιας: Η παρουσία Ενόπλων Δυνάμεων στο Παρίσι συμβολίζει τη συμβολή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Δένδιας: Η παρουσία Ενόπλων Δυνάμεων στο Παρίσι συμβολίζει τη συμβολή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Με υπερηφάνεια παρέλασε πεζοπόρο τμήμα του Διακλαδικού Λόχου Απόδοσης Τιμών του ΓΕΕΘΑ, ενώ στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας πέταξε ζεύγος μαχητικών Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας

Εκατόν επτά χρόνια μετά την παρέλαση του ελληνικού αγήματος στην Αψίδα του Θριάμβου, για τη νίκη των Συμμάχων στον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν και πάλι το «παρών» στο Παρίσι, για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή στο κοινωνικό δίκτυο Χ για τη σημερινή ημέρα εθνικής εορτής της Γαλλίας.

«Με υπερηφάνεια παρέλασε πεζοπόρο τμήμα του Διακλαδικού Λόχου Απόδοσης Τιμών του ΓΕΕΘΑ, ενώ στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας πέταξε ζεύγος μαχητικών Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Μια παρουσία που συμβολίζει τη διαχρονική συμβολή της χώρας μας στην κοινή ευρωπαϊκή ασφάλεια, στην προστασία των αξιών της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Γαλλίας» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Με μια ξεχωριστή στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι, η οποία ξέφυγε από τα καθιερωμένα πρότυπα προκειμένου να εκπέμψει ισχυρά μηνύματα ενότητας, η Γαλλία τίμησε την εθνική της εορτή για την Ημέρα της Βαστίλης, παρουσία πλήθους Ευρωπαίων ηγετών.

Η ελληνική παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία ήταν εμφατική και πολυεπίπεδη.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.

Παράλληλα, την ελληνική κυριαρχία στους αιθέρες εκπροσώπησαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας που έσκισαν τον γαλλικό ουρανό, ενώ την παράσταση έκλεψε ένα πεζοπόρο ελληνικό στρατιωτικό άγημα, το οποίο παρέλασε με υπερηφάνεια κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τους διαχρονικούς και ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Αθήνα με το Παρίσι.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο