Τρύφωνας Σαμαράς

Τρύφωνας Σαμαράς
O Τρύφωνας Σαμαράς είναι γνωστός Έλληνας κομμωτής.

O Τρύφωνας Σαμαράς γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο, Αττικής. Εκεί έζησε μέχρι και τα 30 του έτη. Η μητέρα του δεν ήθελε να φύγει ο Τρύφωνας από το σπίτι και τότε εκείνος ξεκίνησε σιγά σιγά να πηγαίνει πράγματα από το πατρικό του σπίτι σε ένα χώρο που είχε φτιάξει ο ίδιος μέσα στο κομμωτήριο του στο Κολωνάκι. Έχει έναν αδερφό τον Γιώργο. Ο πατέρας του Χαράλαμπος τα τα τελευταία χρόνια ζει στο χωριό Ποταμιά (όπου είναι το χωριό από όπου καταγόταν η μητέρα του Τρύφωνα, Βούλα).

Από μικρό παιδί είχε μυηθεί στην κομμωτική τέχνη από τη μητέρα του. Αν και εκείνο αρχικά ήθελε να γίνει ηθοποιός, η μητέρα του τον παρότρυνε να γίνει κομμωτής μιας και ήταν μια τέχνη που την έκανε καλά. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ξεκινά την επιτυχημένη του καριέρα. Το 1997 ανοίγει το δικό του ατελιέ στο Κολωνάκι, αναλαμβάνοντας το hair styling των πιο διάσημων μοντέλων της χώρας και όχι μόνο. Μοντέλα τα οποία έχει χτενίσει είναι η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβαντζελίστα, η Κάρλα Μπρούνι, η Κέιτ Μος, η Μόνικα Μπελούτσι, η Καρολίνα Κούρκοβα, η Ναταλία Βοντιάνοβα.

Εδώ και αρκετά χρόνια εκδίδει το δικό του Ημερολόγιο, ενώ παράλληλα έχει εκδώσει δύο βιβλία. Το 1998 τα Ημισκούμπρια κυκλοφόρησαν το τραγούδι “Η Μαγική τσατσάρα” όπου στον στίχο αναφέρουν το όνομα του Τρύφωνα Σαμαρά. Το 2011 συμμετείχε στο “Dancing with the Stars”. Επίσης την ίδια χρονιά παρουσίασε την εκπομπή “Fab five” μαζί με τους Ηλία Ψινάκη, Λάκη Γαβαλά, Γιώργο Μέρλο και Πάνο Φασούλη.

  • Το 2014 συμμετείχε στο “Δια ταύτα” του Λάκη Λαζόπουλου και συγκεκριμένα στο επεισόδιο “Ο Μπάμπης”.
  • Την άνοιξη ου 2019 ο Τρύφωνας Σαμαράς κατά τη διάρκεια των διακοπών του στις Μαλδίβες έκανε ένα αυθόρμητο βίντεο στην παραλία λέγοντας: “It’s Amazing… Fantastic”.
  • Το βίντεο αυτό έγινε Viral και μέσα σε λίγες μέρες, κυκλοφόρησαν εκατοντάδες παρόμοια βίντεο από κόσμο που το μιμήθηκε.
  • Λίγο αργότερα η ατάκα αυτή, έγινε και τραγούδι όπου το λέει ο ίδιος
  • . Τον Μάρτιο του 2020 συμμετέχει στο Just the 2 of Us στο Open, με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και κρητική επιτροπή τους: Σταμάτη Φασουλή, Δέσποινα Βανδή, Μαρία Μπακοδήμου και Βίκυ Σταυροπούλου. Στο παιχνίδι αυτό είναι ζευγάρι μαζί με την τραγουδίστρια Χαρά Βέρρα.

Τρύφωνας Σαμαράς σχετικές ειδήσεις: