Μedia

Τηλεοπτικές άδειες: Οι δύο νέοι “μνηστήρες”

Τηλεοπτικές άδειες: Οι δύο νέοι “μνηστήρες”
Επτά ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για την διαδικασία ενημέρωσής τους επί των στοιχείων της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προσήλθαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, SKAI και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, οι οποίες ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία και τα απαραίτητα προς κατάθεση έγγραφα, για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι δύο νέες εταιρειών, είναι η Proteas Production Media και η MIXTA. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Proteas Production Media είναι Κυπριακή, έχει το Plus TV στην Κύπρο και διατηρεί συνεργασία με το Star.

Στη διάσκεψη της Τρίτης συζητήθηκαν στο ΕΣΡ οι προσφυγές των τεσσάρων σταθμών ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, οι οποίες αφορούν στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα εκκίνησης, στα κριτήρια της διαδικασίας αλλά και σε κάποια θολά σημεία που αφορούν το πόθεν έσχες όσων θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία.

Τα μέλη του ΕΣΡ αν δεν συζητήσουν εντός δέκα ημερών τις προσφυγές τότε αυτές εκπίπτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη εκτίμηση επί των ενστάσεων οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αναθεωρηθούν τα σημεία της προκήρυξης για τα οποία διατυπώνονται ενστάσεις οπότε, όπως εκτιμούν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά και ως τις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί πλήρεις όλοι οι φάκελοι των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη.

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το τι θα γίνει με το Mega καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει συσταθεί η νέα εταιρεία που θα διεκδικήσει άδεια για λογαριασμό του Τηλέτυπου, ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments