Θοδωρής Κολυδάς: Τέλος από το Mega – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 16:17

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ήταν ο μοναδικός λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια το Mega, είχε έστω και ένα ολιγόλεπτο ζωντανό πρόγραμμα το δελτίο καιρού, παρ′ ότι και ο ίδιος ήταν απλήρωτος.

Ήρθε όμως η στιγμή του αποχαιρετισμού και για αυτόν και με μια μακροσκελή επιστολή στην προσωπική του ιστοσελίδα kolydas.gr.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Από τα μέσα του Σεπτέμβρη του 2016 και μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων του Mega να σταματήσουν να παρουσιάζουν τα δελτία του σταθμού και τις ενημερωτικές εκπομπές, μεγάλη μερίδα τεχνικών του καναλιού έμεινε με ελάχιστο αντικείμενο εργασίας. Τα συνεργεία σταμάτησαν να καλύπτουν τα ρεπορτάζ , οι μοντέρ είχαν πολύ περιορισμένο έργο , ουσιαστικά εργάζονταν για την προετοιμασία των τρέηλερ του σταθμού, ενω τα μεγαλύτερα βάρη έπεσαν κυρίως στη ροή του σταθμού και στους ανθρώπους του προγράμματος που με τέχνη και μαεστρία ”έδεσαν” τις εξαιρετικές σειρές του Mega , διατηρώντας το κανάλι αξιόμαχο μέχρι σήμερα . Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο Εμπορικό Τμήμα του Σταθμού , συνέχισαν αόκνως να προσελκύουν διαφημίσεις και τα έσοδα του Mega σε δύο χρόνια άγγιξαν τα 55 εκατομμύρια ευρώ ! 

Απο τα χρήματα αυτά μέχρι στιγμής , δεν έχει πληρωθεί κανένας εργαζόμενος.

Επίσης μέχρι σήμερα , ουδείς έχει ενδιαφερθεί για το νομικό αλλά και για το ηθικό σκέλος αυτής της υπόθεσης. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα . Και αναρωτιέσαι . Είναι ”αόρατοι” άραγε οι εργαζόμενοι του Mega ή φαίνεται ”οτι όλα βαίνουν καλώς” ? . Διαφορετικά είμαι σίγουρος, οτι κάποιοι θα έπρεπε να δράσουν ακόμη και αυταπαγγέλτως, εάν υπήρχε η υπόνοια και μόνο, μή τήρησης του εργασιακού ή άλλου δικαίου….. Πάντως σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε, μια μεγάλη μερίδα τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Mega επί 17 μήνες στήριξε το κανάλι, αλλά και εμένα προσωπικά, στην απόφαση που είχα πάρει για να προβάλλω το καθημερινό απογευματινό Δελτίο Καιρού (για λόγους που σας έχω εκθέσει σε προηγούμενα άρθρα) με μεγάλη έμφαση στο πιο πρόσφατο άρθρο μου που ανέφερα οτι ”Δεν πρέπει να δοθεί το Mega σαν Ιφιγένεια” .

Την περασμένη Δευτέρα σε μια Έκτακτη Συνέλευση οι Διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες , με παράλληλη διακοπή των διαφημήσεων , ενω όσοι τεχνικοί είχαν απομείνει , προέβησαν σε επίσχεση εργασίας. Αυτό πρακτικά σήμαινε πλέον, ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα προβολής του δελτίου καιρού, αλλά ούτε και η δυνατότητα εκ μέρους μαυ να σας αποχαιρετίσω ζωντανά από το κανάλι, σε μια τελευταία εκπομπή .

Αυτό λοιπόν το (προσωρινό) αντίο -καλύτερα au revoir – σας το αφιερώνω με τους στίχους της Χαρούλας Αλεξίου. 

Εις το επανειδείν. 

TAGS: