Υγεία

Αλήθεια, πώς αισθάνονται άτομα με αυτισμό μέσα στο μετρό (vid)

Αλήθεια, πώς αισθάνονται  άτομα με αυτισμό μέσα στο μετρό (vid)
Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που απεικονίζει την αίσθηση που έχουν τα άτομα με αυτισμό όταν βρίσκονται μέσα στο μετρό, σίγουρα θα κάνει όλους μας να σκεφτούμε πολύ καλύτερα την πάθηση αυτή.

Ένα ξεχωριστό βίντεο ετοίμασε ο σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό της Βρετανίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων, συμβάλλοντας στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τα χέρια, υπερκινητικοτητα, φόβος, πόνος στα αυτιά εξαιτίας των θορύβων που γίνονται πολύ έντονοι, ευαισθησία στο φως που αναβοσβήνει.

Όλα τα παραπάνω βιώνει ένας άνθρωπος με αυτισμό. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη κυρίως για αποδοχή και κοινωνική στήριξη.

«Ο φόβος της απρόσμενης αλλαγής με κάνει να αισθάνομαι ότι είναι ακατόρθωτο να βγω από το σπίτι» σημειώνει χαρακτηριστικά η κοπέλα με αυτισμό στο τέλος του βίντεο. 

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια ημέρα αυτισμού καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας, εκατοντάδες κτίρια στον πλανήτη φωτίζονται μπλε συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Light Ιt Up Blue» ρίχνοντας έτσι φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα αυτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments