Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί το δικό της «μέρισμα» από την συμφωνία με τους δανειστές

Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί το δικό της «μέρισμα» από την συμφωνία με τους δανειστές
O Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι «για την Αυτοδιοίκηση η συμφωνία αυτή έχει νόημα κι αξία, μόνον αν συνοδεύεται με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης στη λειτουργία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποκέντρωση πόρων, ρόλων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών».

«Το δικό της «μέρισμα» από την επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου» της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, ζητεί η Αυτοδιοίκηση. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, υπενθυμίζει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί πάνω από 65% η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης από το κράτος, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ( ΚΑΠ).

Επίσης υπενθυμίζει ότι της έχουν παρακρατηθεί «παράνομα θεσμοθετημένοι πόροι που ανήκουν στις τοπικές μας κοινωνίες, το ύψος των οποίων μόνο για την περίοδο 2010-2016, ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ».

Ο κ. Πατούλης διερωτάται , «αφού η χώρα πέτυχε μια τόσο καλή συμφωνία με τους δανειστές, γιατί είναι απαραίτητο να μας δεσμεύει το υπουργείο Οικονομικών τα χρήματά μας, και να μας δυσκολεύει στην καθημερινή μας λειτουργία; Τι είδους στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας είναι αυτό, που απαιτεί εφαρμοστικούς νόμους και πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με την συνταγματική πρόβλεψη για οικονομική αυτοτέλεια κι ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης;».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «για την Αυτοδιοίκηση η συμφωνία αυτή έχει νόημα κι αξία, μόνον αν συνοδεύεται με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης στη λειτουργία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποκέντρωση πόρων, ρόλων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments