Διεθνή

Amanda Lindhout: Περιγράφει την κόλαση που έζησε επί 15 μήνες στα χέρια Σομαλών

Amanda Lindhout: Περιγράφει την κόλαση που έζησε επί 15 μήνες στα χέρια Σομαλών
Για τη φρίκη που έζησε στη Σομαλία μίλησε η Καναδή δημοσιογράφος Amanda Lindhout.

Η Καναδή δημοσιογράφος, Amanda Lindhout αποκάλυψε τις συνταρακτικές στιγμές που έζησε στη Σομαλία μετά την απαγωγή της .

Η Amanda Lindhout ήταν μόλις 26 ετών όταν ταξίδεψε στην ασταθή πολιτικά χώρα της ανατολικής Αφρικής και την πρωτεύουσά της Μογκαντίσου το 2008 μαζί με τον σύντροφό της, τον 36χρονο Αυστραλό φωτογράφο Nigel Brennan.

Στις 23 Αυγούστου, την Τρίτη ημέρα που βρίσκονταν στη χώρα, έπεσαν θύματα απαγωγής και οι δράστες επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους, ζητώντας 1,5 εκατομμύρια δολάρια λύτρα για τον καθένα τους σε αντάλλαγμα για τη ζωή τους.

Στους 15 μήνες που ακολούθησαν το ζευγάρι κακοποιήθηκε, τους άφησαν νηστικούς και η Lindhout βιάστηκε επανειλημμένα.

Σήμερα, εννέα χρόνια και δύο μήνες αφού ο άνδρας που βρισκόταν πίσω από την απαγωγή φυλακίστηκε, η δημοσιογράφος φέρνει στο μυαλό της το πώς έφτασε στην «ψύχραιμη απόφαση» να σχεδιάσει την αυτοκτονία της με ένα μικρό ξυράφι 13 μήνες αφού είχε αρχίσει η δοκιμασία της, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει το βασανιστήριο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Lindhout δήλωσε :

«Ήμουν πολύ κοντά στην απόφαση αυτή. Και ένα πρωί, καθώς ο ήλιος ανέτειλε, μία ανεπαίσθητη κίνηση μου τράβηξε το βλέμμα. Ήταν ένα πουλί που πετούσε. Πάντα πίστευα σε σινιάλα από κάποιον αγγελιοφόρο με κάποιον τρόπο, για να αντέξω. Η επιθυμία να τελειώσω τη ζωή μου εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε, αλλά ένα υπέροχο συναίσθημα πλημμύρισε το κορμί μου. Ήταν η αποφασιστικότητα να επιβιώσω, να κερδίσω την ελευθερία μου, να δω την οικογένειά μου».

Η στιγμή της απαγωγής

«Ήμουν μια νέα, freelance δημοσιογράφος. Το έβλεπα σαν ευκαιρία αυτό το ταξίδι. Όταν πήγαμε στη Σομαλία με τον Brennan είχαμε σκοπό να μείνουμε μια εβδομάδα» λέει η Lindhout.

Τρεις μέρες μετά την άφιξή τους στη Σομαλία, στις 23 Αυγούστου του 2008, εκείνη και ο Brennan έπεσαν θύμα απαγωγής.

«Οδηγούσαμε σε ένα μεγάλο αυτοκινητοδρομο. Η Σομαλία είναι τόσο φτωχή χώρα. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν οχήματα. Κάποια στιγμή είδαμε ένα αυτοκίνητο να σταματά στην άκρη του δρόμου και επειδή ήταν το μοναδικό άλλο όχημα μας τράβηξε την προσοχή. Μέσα σε λίγα λεπτά, ξεκίνησε ο εφιάλτης. Μια ντουζίνα οπλισμένων ανδρών βγήκε στον δρόμο και μας σημάδευε με όπλα. Δε μπορούσα να δω τα πρόσωπά τους. Ήταν νέοι και τα είχαν καλυμμένα με φουλάρια. Μας περικύκλωσαν, άνοιξαν τις πόρτες και μας έβγαλαν έξω με το ζόρι». Ο αρχηγός των απαγωγέων, ένας άνδρας που ονομαζόταν Adam, ζήτησε από την Amanda και τον Brennan να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Ζητούσε 1,5 εκατομμύριο δολάρια λύτρα για τον καθένα.

«Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και του Καναδά δεν πληρώνουν λύτρα. Προέρχομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια. Η οικογένεια του Nigel δεν είναι πλούσια».

Στη συνέχεια το ζευγάρι χωρίστηκε.

«Σχεδόν από την πρώτη ημέρα που μας χώρισαν, ξεκίνησε η σεξουαλική κακοποίηση. Ήμουν συντετριμμένη και τόσο τρομαγμένη. Όσο περνούσε ο καιρός, η κατάσταση χειροτέρευε. Τους κόστιζε χρήματα να μας ταΐζουν και έτσι λιγόστεψαν το φαγητό που μας έδιναν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments