Διεθνή

Ν. Κορέα: Απάντηση για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες του… Κιμ»

Ν. Κορέα: Απάντηση για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες του… Κιμ»
Ορισμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και συντηρητικοί πολίτες στη Νότια Κορέα έχουν επικρίνει τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νότιας Κορέας Pyeongchang.

Η συμμετοχή της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης επισημαίνεται από τη Νότια Κορέα, απαντώντας στην κριτική ότι οι Αγώνες του επόμενου μήνα θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγιάνγκ».

«Μόλις ένα μήνα πριν, έντονες εντάσεις κατέλαβαν την κορεατική χερσόνησο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβένρησης Παρκ Σου Γιουν σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ετικέτα «Pyongyang Olympics» που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, οι οποίοι θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Ειρήνης».

Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, μικρής έντασης και δυναμικής, σημειώθηκαν χθες στη Σεούλ για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, καθώς αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, επισκέφθηκε τη Σεούλ και τους χώρους των Αγώνων.

Μάλιστα διαβάστηκε σχετικό ψήφισμα που ανέφερε: «Είμαστε αντίθετοι με τους Ολυμπιακούς της Πιονγιάνγκ του Κιμ Γιονγκ Ουν!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments