Διεθνή

Προληπτική αντισύλληψη επιλέγουν οι γυναίκες πρόσφυγες πριν αφήσουν την πατρίδα τους

Προληπτική αντισύλληψη επιλέγουν οι γυναίκες πρόσφυγες πριν αφήσουν την πατρίδα τους
Τουλάχιστον 4.690 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, από 3.777 το 2015.

Αντισυλληπτικά σε ενέσιμη μορφή παίρνουν οι γυναίκες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, καθώς κινδυνεύουν να υποστούν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με την Χίλαρι Μαργκόλις, ερευνήτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

“Παρότι γνωρίζουν ότι διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν σεξουαλική βία, είναι αποφασισμένες να κάνουν αυτό το ταξίδι”, δήλωσε στην ετήσια σύνοδο Trust Women για τα δικαιώματα των γυναικών και για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων που διοργανώνει το Thomson Reuters Foundation, η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει η εταιρεία Thomson Reuters. 

Σύμφωνα με την Μαργκόλις, πολλές από τις μετανάστριες από τις οποίες πήρε συνεντεύξεις σε κέντρα υποδοχής στην Ιταλία επίσης δήλωσαν ότι πήραν αντισυλληπτικά πριν από το πολύ συχνά επικίνδυνο ταξίδι διά θαλάσσης από τη Λιβύη, “εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου” που διέτρεχαν “να βιαστούν”.

Τουλάχιστον 4.690 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, από 3.777 το 2015. Οι περισσότεροι από αυτούς πνίγηκαν σε ναυάγια που σημειώθηκαν μετά τον απόπλου τους από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, στις περισσότερες περιπτώσεις από τη Λιβύη.

“Η ιδέα ότι μια γυναίκα η οποία ταξιδεύει μαζί με άνδρες είναι αυτομάτως ασφαλής είναι εσφαλμένη”, επισήμανε η Μαργκόλις. “Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες εξαναγκάζονται να ταξιδέψουν μαζί με άνδρες, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διακίνησης, σωματεμπορίας, ή μπορεί να αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments