Αθλητισμός

Κατρακύκλα που ελλοχεύει χειρότερους κινδύνους στην ΑΕΚ

Κατρακύκλα που ελλοχεύει χειρότερους κινδύνους στην ΑΕΚ
Κατρακύκλα που ελλοχεύει χειρότερους κινδύνους στην ΑΕΚ

Η ισοπαλία στην Κέρκυρα δεν προκάλεσε κανένα απολύτως σοκ. Ήταν απλά το επιστέγασμα της αρχικής διάγνωσης που έχει γίνει μήνες τώρα ότι η φετινή ΑΕΚ είναι πολύ άρρωστη, ειδικά εν συγκρίσει με την περσινή ομάδα που δεν είχε την ίδια πίεση για πρωταθλητισμό. Άρρωστη αφενός όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος και άρρωστη αφετέρου αναφορικά με το κομμάτι της οργάνωσης, από το οποίο όπως είναι φυσικό ξεκινάνε όλα.

Παρότι το τρέχον υλικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση χειρότερο από το περσινό, δεδομένων και των φετινών ατυχίων με τους απανωτούς τραυματισμούς, το γεγονός ότι η αγωνιστική συνοχή της ομάδας δεν βασίστηκε εξαρχής σε ένα διακεκριμένο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία, το οποίο θα στηριζόταν αναλόγως από τη διοίκηση της ομάδας, είναι μάλλον η κύρια αιτία αυτής της παρούσας αγωνιστικής κατρακύλας που δεν προμήνυε επ’ ουδενί η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αυτό που «καίει» ωστόσο εν προκειμένω είναι το τι μπορεί να ακολουθήσει για τον Δικέφαλο τη νέα χρονιά στο υπόλοιπο της σεζόν. Η ΑΕΚ μετά από μια δεκάδα αγώνων στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση, με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο να είναι σε απόσταση αναπνοής και τον ΠΑΟΚ που παρότι παραπαίει εξίσου να θεωρείται επίσης απειλητικός δεδομένου του γεγονότος ότι αφενός οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στη Super League και αφετέρου, ότι το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από αρκετούς παίκτες αξίας που αναμφίβολα προσεχώς θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Όλα αυτά την ώρα που οι κιτρινόμαυροι δεν δείχνουν εμφανή σημάδια ζωής στον ορίζοντα κι ενώ και στη διοργάνωση του Κυπέλλου στην οποία θα πρέπει πλέον αναγκαστικά να ρίξουν το βάρος τους προέκυψαν «σύννεφα», ως αποτέλεσμα φυσικά του γενικού «μπλακ άουτ» που υφίσταται η ομάδα το τελευταίο δίμηνο.

Η ΑΕΚ έχει ήδη χάσει πολλά. Πρώτον, ο εξαιρετικά πρόωρος αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα θεωρείτο τόσο απλά αποδεκτός, δεύτερον η σταδιακή απομάκρυνση της από τους πρωταθληματικούς στόχους και τρίτον και σημαντικότερον, η απώλεια της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του κόσμου της ομάδας που μετράει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ προσέλευσης στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για ακόμη χειρότερες καταστάσεις δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ειδικά εάν δεν υπάρξουν σύντομα ριζοσπαστικές εξελίξεις που θα αναστρέψουν το κλίμα. Αλλά χρειάζονται άμεσες κινήσεις, έργα, όχι άλλα λόγια.

Πηγή: aek-live.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments