Πολιτική

Επιστρέφει ο εφιάλτης του ’15

Επιστρέφει ο εφιάλτης του ’15
Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα από όλες τις πλευρές: μην παραβιάζετε τα συμπεφωνημένα, σχολιάζει στο www.pagenews.gr ο Γιάννης Σαραντάκος.

Όποιος διαβάσει τα γεγονότα των τελευταίων 48 ωρών, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο εφιάλτης του καλοκαιριού του ’15 επιστρέφει. 

Η αξιολόγηση, που θα έκλεινε -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό – στην ώρα της (δηλαδή στις…5 Δεκεμβρίου ), μετατίθεται για την άνοιξη του ‘17 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα, την κάλυψη των οικονομικών της υποχρεώσεων προς το εξωτερικό και τη ρευστότητα στο εσωτερικό.nΤο κλίμα καχυποψίας μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών έχει επιστρέψει, όπως επίσης και οι συζητήσεις περί ενδεχόμενου Grexit. 

Η κυβέρνηση, αμήχανη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και το μόνο, το οποίο πρεσβεύει, είναι η ρητορική της προς το εσωτερικό και η καλλιέργεια κλίματος πόλωσης με την αντιπολίτευση. 

Είναι σαφές πλέον, μετά και τις επαφές του κ. Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, ότι οι εταίροι μας έχουν χάσει την υπομονή τους με την ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα δεν πρόκειται να παίξουν ξανά, ειδικά φέτος που είναι και εκλογική χρόνια για την Γερμανία και την Γαλλία. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα από όλες τις πλευρές: μην παραβιάζετε τα συμπεφωνημένα! 

Ο χρόνος για πολιτικά παιχνίδια, ίντριγκες και κομματικούς τακτικισμούς, έχει πλέον τελειώσει. Η χώρα βρίσκεται και πάλι με την “πλάτη στον τοίχο” και είναι ανάγκη να υπάρξουν καθαρές λύσεις. Είτε αυτές αφορούν την συμμόρφωση της χώρας με τα όσα η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε (βλ. 3ο μνημόνιο) είτε με εκλογές, που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα δώσουν τη δυνατότητα σε και νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να προχώρησε μπροστά. Δυστυχώς ή ευτυχώς τρίτος δρόμος αυτή την ώρα δεν υπάρχει. 

Ο κ. Τσίπρας αφού κάνει… ταμείο, πρέπει επιτέλους να πάρει τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να κρατά μια χώρα εγκλωβισμένη σε πολλά και ποικίλα αδιέξοδα και ο ίδιος απλά να βλέπει τον χρόνο να κυλά. 

Από την πλευρά της και η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να πιέσει ακόμη πιο έντονα, για να υπάρξει οδός διαφυγής. Εάν πιστεύουν ότι η λύση δεν είναι οι εκλογές, να ζητήσουν από τον κ. Τσίπρα να κλείσει τώρα την αξιολόγηση. nΕάν πάλι θεωρούν ότι οι κάλπες είναι η μόνη επιλογή της, ας κλιμακώσουν την πίεση προς τη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η χώρα δεν αντέχει ένα ακόμη 2015. Δεν αντέχει άλλο την αγωνία της ρευστότητας, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια! Και ας μην ξεχνά κανείς ότι η Ευρώπη που, άντεξε το brexit, την αναταραχή στην Ιταλία και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, μπορεί να αντέξει και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη….nn n

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments