Αθλητισμός

Ένας 16χρονος Έλληνας μαγεύει το Μόναχο! (pics)

Ένας 16χρονος Έλληνας μαγεύει το Μόναχο! (pics)
Ο Δημήτρης Παππάς είναι ένα παιδί 16 ετών που γεννήθηκε και ζει Γερμανία και ονειρεύεται να ζήσει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι. Μέχρι στιγμής πάντως, μαγεύει τους Γερμανούς με τα κατορθώματά του…

​Η ιστορία του μικρού Δημήτρη αρχίζει το Taufkirchen μια μικρή πόλη, περίπου 18.000 κατοίκων που βρίσκεται στο δυτικό Μόναχο. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Έλληνας πατέρας του και η Σλοβάκα μητέρα του να χτίσουν εκεί το σπιτικό και την οικογένειά τους.

Στις 7 Μαϊου του 2001 ήρθε στον κόσμο και το αγοράκι τους, ο Δημήτρης τους, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του διέκρινε νωρίς το ταλέντο του και έτσι δεν άργησε να πάρει την απόφαση να τον πάει στην ακαδημία της περιοχής τους.

Τα πρώτα χρόνια στην SVDJK Taufkirchen

Όταν ο Δημήτρης έγινε 6 ετών, η οικογένεια Παππά αποφάσισε να τον γράψει στην SVDJK του Taufkirchen. Ήταν η πιο γνωστή ομάδας της περιοχής που έμεναν. Ο μικρός ξεχώρισε με το καλημέρα, χάρη στο πολύ τεχνικό και δυνατό αριστερό του πόδι. Στην SVDJK Taufkirchen έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και έμαθε τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς».

Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις του, ωστόσο ένα τουρνουά ήταν αρκετό για να στρέψει κι αλλά βλέμματα πάνω στον Δημήτρη. Συγκεκριμένα, η SVDJK συμμετείχε με την U10 σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά της περιφέρειας, το οποίο διαρκούσε από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο.

Η ομάδα του Δημήτρη κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά και εκεί ηττήθηκε με 2-1 από την πιο δυνατή ομάδα της περιοχής, τη γνωστή Μόναχο 1860. Στη μάχη για την τέταρτη θέση, η SVDJK έπαιξε με την Μπάγερν Μονάχου και ηττήθηκε 2-1 με γκολ του Δημήτρη! Ο μικρός Έλληνας είχε καταφέρει να μαγνητίσει τα βλέμματα με την απόδοσή του στο τουρνουά και από τότε άρχισε να παρακολουθείται στενά από τις Μπάγερν και Μόναχο 1860.

Το επόμενο βήμα και η έφεση στο σκοράρισμα

Ο Δημήτρης από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην SVDJK έδειξε μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, ωστόσο εκτός από την κορυφής της επίθεσης, εξελίχθηκε στην πορεία σε πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να αγωνιστεί επίσης με άνεση ως 10άρι, αμυντικό χαφ, αλλά και αριστερό μπακ.

Στην SVDJK έμεινε μέχρι τα 11 για να ακολουθήσει η Kreisliga Μονάχου, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Ενσωματώθηκε στην U13 και εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο και μεγαλύτερο άλμα. Τη σεζόν 2013/14 ήταν βασικός στην U15 του συλλόγου και παρότι ήταν μόλις 13 ετών, είχε κάνει κάποια παιχνίδια με την U17. Μια σημαντική λεπτομέρεια: και τις δύο χρονιές που έμεινε στην Kreisliga ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Η FC Deisenhofen και η παρακολούθηση

Έπειτα από δύο σεζόν στην Kreisliga, ο επόμενος σταθμός του ήταν η FC Deisenhofen στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει καλή παράδοση στο να βοηθά νέα ταλέντα να προωθούνται, να εξελίσσονται και να κάνουν καριέρα.

Η αντρική ομάδα μετέχει στην Landesliga (5η κατηγορία για την Ελλάδα), η U19 βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στη δεύτερη κατηγορία και έχει προοπτικές να ανέβει στην κατηγορία της Bundesliga.

Ο Δημήτρης αγωνίζεται στην U17 στην κατηγορία BOL Oberliga και είναι βασικός και αναντικατάστατος. Έχει σκοράρει έξι γκολ συμβάλλοντας τα μέγιστα, έτσι ώστε η ομάδα του να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39 βαθμούς σε 13 αγώνες στο πρώτο γύρο. Αυτή την εποχή το πρωτάθλημα βρίσκεται σε χειμερινή διακοπή και θα αρχίσει πάλι στα μέσα του Μαρτίου.

Η δύναμη, η καλή τεχνική, η ταχύτητα και η αντοχή του Δημήτρη τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Γι αυτο και παρότι είναι μόλις 16 ετών, έχει κάνει προετοιμασία και έχει ήδη συμμετοχές σε φιλικούς αγώνες με την U19 της Deisenhofen.

Τα μάτια της Μπάγερν και της Μόναχο 1860 συνεχίζουν να είναι στραμμένα πάνω του και τώρα ήρθαν να προστεθούν και οι Άουγκσμπουρκ, Ίνγκολστατ στις ομάδες που τον παρακολουθούν. Παράλληλα, ο 16χρονος Δημήτρης έχει κάνει κάποιες προπονήσεις με ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σλοβακίας, γενέτειρας της μητέρας του.

Οι εντυπώσεις που έχει αφήσει είναι αρκετά καλές και η σλοβακική ομάδα επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, ο Δημήτρης θα συνεχίσει την προσπάθειά του στη Γερμανία ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα συνεχίσει την παράδοση που έχουν «χτίσει» κι άλλα Ελληνόπουλα στο παρελθόν, όπως ο Μήτρογλου και ο Αμανατίδης…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments