Διεθνή

Ερντογάν κατά Μέρκελ: Γιατί υποστηρίζεις τους τρομοκράτες;

Ερντογάν κατά Μέρκελ: Γιατί υποστηρίζεις τους τρομοκράτες;
Ο σουλτάνος τα βάζει με όλους.

“Πυρά” προς την Γερμανία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την για “ανελέητη” υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη στο κανάλι A-Haber τα “έβαλε” με την Άνγκελα Μέρκελ για το ίδιο ζήτημα.

“Κυρία Μέρκελ γιατί κρύβεις τρομοκράτες στη χώρα σου; Γιατί δεν κάνεις τίποτα για αυτό;”, είπε ο Ερντογάν κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν έχει ανταποκριθεί στην αποστολή 4.500 φακέλων υπόπτων για τρομοκρατία που έχει αποστείλει η Άγκυρα. “Κυρία Μέρκελ, υποστηρίζεις τους τρομοκράτες”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Γερμανία, την οποία έχει κατηγορήσει για υπόθαλψη Κούρδων αυτονομιστών και πραξικοπηματιών, “υποστηρίζει την τρομοκρατία με αδίστακτο τρόπο”.

Η Μέρκελ δεν ξέφυγε από το στόχαστρο του Ερντογάν και όταν ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ολλανδία, υποστηρίζοντας πως η καγκελάριος στηρίζει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε κατά την διπλωματική κρίση που ξέσπασε με αφορμή την απαγόρευση προσγείωσης του αεροσκάφους που μετέφερε τον Τσαβούσογλου.

Οι γερμανικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν ε ακυρώσει εκδηλώσεις Τούρκων πολιτικών, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.Αναφερόμενος σε αυτές τις εξελίξεις, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την αμφιλεγόμενη σύγκριση με τους ναζί: “Μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτές τις συμπεριφορές νέο-ναζισμό. Μία νέα ναζιστική τάση”, δήλωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments