Αθλητισμός

Κάπως έτσι απέκτησε «ζωή» η Λίβερπουλ…

Κάπως έτσι απέκτησε «ζωή» η Λίβερπουλ…
Κάτι σαν... διπλά γενέθλια γιορτάζει κάθε χρόνο η Λίβερπουλ και η 15η Μαρτίου πάντοτε σηματοδοτεί το πρώτο, καθοριστικό βήμα ώστε να πάρει «ζωή», η ιδέα του Τζον Χόουλντινγκ, πίσω στο 1892...

​Με την ψυχή των 96 αδικοχαμένων οπαδών της τραγωδίας του Χίλσμπορο να είναι πλέον αρκετά πιο ήρεμη και γαλήνια έπειτα από τη δικαίωση για τα αίτια των γεγονότων της αποφράδας 15ης Απρίλη του 1989 και με το Άνφιλντ αρκετά πιο σύγχρονο για να συμβαδίζει με την εποχή, η Λίβερπουλ γιορτάζει το… πρώτο κομμάτι των γενεθλίων της, για να κορυφωθεί η συμπλήρωση 125 ετών τον προσεχή Ιούνιο.

Η ιστορία, λοιπόν, του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, θέλει τον άλλοτε πρόεδρο της Έβερτον, Τζον Χόουλντινγκ, σαν σήμερα, 15 Μαρτίου του 1892, ν’ αποχωρεί από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Έβερτον, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του ποδοσφαιρικό σωματείο στην πόλη!

Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος των «κόκκινων» του μεγάλου λιμανιού, είχε αποτελέσει πρόεδρος και στα «ζαχαρωτά», όμως, οι κόντρες που δημιουργήθηκαν με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου σε αρκετούς τομείς της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού σωματείου, τον οδήγησαν στην παραίτηση και την ιδέα για δημιουργία κάτι δικού του, εντελώς καινούργιου.

Ο Χόουλντινγκ με τους συνεργάτες του, είχαν ένα πολύ καλό γήπεδο, αλλά όχι ομάδα και φυσικά, όχι κάποιο όνομα…

Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου, πριν από ακριβώς 125 χρόνια, η συνάντηση στο σπίτι του ιδρυτή του συλλόγου, στο Stanley House, θα «έπεφτε» στο τραπέζι η ονομασία «Liverpool Football Club» και κάπως έτσι θα ξεκινούσαν όλα.

Βρέθηκαν οι παίκτες, διευθετήθηκαν τα απαραίτητα διαδικαστικά και έγινε η αίτηση στη Football League για την έγκριση και την αναγνώριση του νέου ποδοσφαιρικού σωματείου του Μέρσεϊσαϊντ.

Η Λίβερπουλ απέκτησε επίσημη μορφή την 3η Ιουνίου του 1892, έπειτα από το «ok» της FL, για να ξεκινήσει μια σπουδαία ιστορία…

Το προσεχές διάστημα, οι «κόκκινοι» θα παρουσιάσουν και το νέο, επετειακό σήμα που θα έχει η ομάδα στη φανέλα της από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και του εορτασμού των 125 ετών ένδοξης ιστορίας!

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments