Διεθνή

Η Λεπέν ευχαρίστησε τη Βρετανία που έδειξε την έξοδο από τη «φυλακή» της ΕΕ

Η Λεπέν ευχαρίστησε τη Βρετανία που έδειξε την έξοδο από τη «φυλακή» της ΕΕ
Μίλησε στην εκπομπή του Νάιτζελ Φάρατζ.

Μεγάλο ευχαριστώ στη Βρετανία που έδειξε στις υπόλοιπες χώρες τον δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε η Μαρίν Λεπέν.

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς αισθάνθηκε την ανάγκη και είπε με αυτό τον τρόπο “ευχαριστώ” στον Νάιτζελ Φάρατζ.

«Μας έλεγαν ότι είναι αδύνατον να αφήσουμε την ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο μάς απέδειξε ότι, όταν ο κόσμος το θέλει, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να φύγουμε. Σας ευχαριστούμε λοιπόν που μας δείξατε τον δρόμο της εξόδου από αυτήν την τεράστια φυλακή», δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξή της στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φάρατζ στο LBC. 

Ο χρόνος για τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία μετράει αντίστροφα, με την Λεπέν να είναι πιο κοντά στην εξουσία από κάθε άλλη φορά.

Στη συνέντευξη που έδωσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου μίλησε για όσα εκείνη ήθελε, με τον Νάιτζελ Φαράτζ να μην μιλά ούτε για την έρευνα εις βάρος της για τις εικόνες βίας στο Twitter ούτε για την υπόθεση «κακοδιαχείρισης» και τα 300.000 που καλείται να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρχε ωστόσο πολύς χρόνος για να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς που ζουν στη Γαλλία ότι δεν θα εκδιωχθούν. 

Η Λεπέν μίλησε για τους λόγους που την καθιστούν “καλύτερη υποψήφια”, αλλά και να ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχθεί πιέσεις από την Ρωσία, αν και το κόμμα της ενισχύεται οικονομικά από ρωσικές τράπεζες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments