Πολιτική

Συνάντηση Κικίλια με Τόσκα και ΕΛ.ΑΣ. για το τρομοδέμα

Συνάντηση Κικίλια με Τόσκα και ΕΛ.ΑΣ. για το τρομοδέμα
Με τον αρχηγό της αστυνομίας τα λέει αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είδε το όνομα του σαν αποστολέα του τρομοδέματος στο ΔΝΤ - Για σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της χώρας μιλάει η Νέα Δημοκρατία - Αγωνία και για άλλα τρομοδέματα με αποστολείς από Ελλάδα.

Συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας, Δημήτρη Τσουβάλα, έχει αυτή την ώρα ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος φαινόταν ως ο αποστολέας του φακέλου που εξερράγη χθες στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αφού ο εκπρόσωπος της ΝΔ έχει ζητηθεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τη νέα τρομοκρατική πράξη, η οποία τραυμάτισε μία διοικητική υπάλληλο του ΔΝΤ.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, αντέδρασε χθες μιλώντας για μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα της χώρας και για πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.

“Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Αγωνία και για άλλα τρομοδέματα με αποστολείς από Ελλάδα

Οι Ελληνικές Αρχές περνούν κυριολεκτικά από κόσκινο όλες τις αποστολές στα ΕΛΤΑ από τις 14 Μαρτίου και διασταυρώνουν τα στοιχεία, αναζητώντας πιθανούς νέους στόχους με αντίστοιχους φακέλους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν γίνει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές τρομοδεμάτων, με αποστολείς ονόματα Ελλήνων πολιτικών προς Ευρωπαίους αξιωματούχους και θεσμούς.

Αυτή την ώρα γίνεται μεγάλη έρευνα για να βρεθούν και οι αποδείξεις πριν φτάσουν οι φάκελοι στους στόχους. Ο αριθμός των ύποπτων δεμάτων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς, ωστόσο οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι πρόκειται για λιγότερα από ό,τι στις 14 αποστολές τρομοδεμάτων σε στόχους, όπως η Ανγκελα Μέρκελ, το 2010

Σε κάτι τέτοιο άλλωστε συνηγορεί και το κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς. Στην ουσία δεν πρόκειται για προκήρυξη αλλά για κείμενο θέσεων, στο οποίο οι συντάκτες του επιφυλάσσονται για την συνολική ανάληψη της ευθύνης, αναλόγως με το πόσοι και ποιοι φάκελοι με εκρηκτικά θα εντοπιστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments