Αθλητισμός

Εντυπωσιακή αμυντική επίδοση – ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο!

Εντυπωσιακή αμυντική επίδοση – ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο!
Μετά την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προέκυψε ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για τις εντός έδρας αμυντικές επιδόσεις του Παναθηναϊκού.

​Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάρισα (2-0) και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της φετινής Σούπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε συνολικά τέσσερα τέρματα στους αγώνες που έδωσε στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τα τρία από αυτά ήταν όσο ακόμα βρισκόταν ο Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο της ομάδας και μόλις το ένα επί Ουζουνίδη. Το πρώτο ήταν από από τον Αστέρα Τρίπολης στη νίκη με 3-1, τα δύο επόμενα στην μοναδική εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη (1-2) και το τελευταίο στην επικράτηση με 2-1 επί του Πλατανιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να συναντήσει κανείς αντίστοιχη επίδοση πρέπει να ανατρέξει στην περίοδο 2007/08 όταν και πάλι το τριφύλλι είχε δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία του σεζόν στο γήπεδο της Λεωφόρου πριν μετακομίσει στο ΟΑΚΑ από το οποίο και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013 για να επιστρέψει στην ιστορική του έδρα.

Μάλιστα, τέτοια αμυντική επίδοση εντός έδρας δεν είχε ούτε την μοναδική φορά που τα τελευταία χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα, δηλαδή την περίοδο 2009/10. Σε εκείνη τη σεζόν το τριφύλλι με τον Χενκ Τεν Κάτε αρχικά και τον Νίκο Νιόπλια στη συνέχεια δέχθηκε συνολικά 10 τέρματα εντός έδρας. Ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι και το γεγονός ότι κατά τα άλλα η πιο κοντινή επίδοση στα τέσσερα γκολ, είναι τα διπλάσια (8) τόσο τη σεζόν 2011/12 όσο και την περίοδο 2008/09.

Προκειμένου το συγκεκριμένο στατιστικό να έχει διατυπωθεί ολοκληρωμένα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο δύο χρονιές (2013/14, 2014/15) το πρωτάθλημα διεξήχθη με 18 ομάδες και άρα 2 επιπλέον αγώνες εντός έδρας όμως οι αντίπαλοι των πρασίνων βρήκαν σε αυτές τις περιπτώσεις βρήκαν 11 και 14 φορές δίχτυα αντίστοιχα.

Για να γίνει δε αντιληπτή η σημαντική βελτίωση που επήλθε στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού αξίζει να αναφερθεί πως την περσινή σεζόν με τον Γιάννη Αναστασίου αρχικά και τον Αντρέα Στραματσόνι στη συνέχεια το τριφύλλι δέχθηκε στους αγώνες που έδωσε στο γήπεδο της Λεωφόρου τριπλάσιο αριθμό γκολ (12).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments