Πολιτική

Τροπολογία: Με απολυτήριο Γυμνασίου πλέον οι διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ

Τροπολογία: Με απολυτήριο Γυμνασίου πλέον οι διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ
Ήδη στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει το δρόμο σε διορισμούς "ημετέρων".

Αλλαγές έφερε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο κατατέθηκε και ψηφίστηκε, καθώς πλέον -βάση τροπολογίας που περιλαμβάνεται σε αυτό- μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται ως τυπικό προσόν έτσι ώστε κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, τη συγκεκριμένη τροπολογία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ήδη στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «ανοίγει το δρόμο» σε διορισμούς «ημετέρων» και σε άλλες κομβικές θέσεις της κρατικής πολιτιστικής σκηνής.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων άναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments