Ελλάδα

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Τα Εξάρχεια είναι άβατο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (vid)

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Τα Εξάρχεια είναι άβατο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (vid)
"Όπου περνάει ο αστυνομικός περνάει και ο πολίτης, όπου δεν περνάει ο αστυνομικός δεν περνάει και ο πολίτης".

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει έπειτα από την απόφαση του Νίκου Τόσκα να απαγορεύσει τη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, παραδέχθηκε ότι το αποκαλούμενο άβατο των Εξαρχείων φέρει τη σφραγίδα του κράτους καθώς απάντησε ότι «έτσι είναι, βγαίνουν συμπεράσματα από την απόφαση αυτή».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, ο κ. Γερακαράκος είπε: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;». 

Μάλιστα, με αφορμή και το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, ο κ. Γερακαράκος δήλωσε ότι τα Εξάρχεια δεν είναι το μόνο άβατο για την αστυνομίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι χρειάζεται «ταχεία λύση» από την αστυνομία. «Καταλαβαίνετε αν πρέπει ή όχι να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας αν λάβετε υπόψη και την απόφαση (Τόσκα)… Προχθες χάσαμε ένα 11χρονο αγγελούδι. Να αντιμετωπιστεί κάθε άβατο» επισήμανε, προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να κινητοποιούνται και οι κάτοικοι για την κατάδειξη του προβλήματος. 

Για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια ο κ. Γερακαράκος επανέλαβε ότι η ΠΟΑΣΥ θα πειθαρχήσει στην απόφαση για απαγόρευση, προσθέτοντας ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας για να λάβουν τις μελλοντικές αποφάσεις τους. «Εμείς καταδείξαμε το πρόβλημα… Μας απασχολούν τα άβατα γιατί κινδυνεύουν οι συνάδελφοί μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπου περνάει ο αστυνομικός περνάει και ο πολίτης, όπου δεν περνάει ο αστυνομικός δεν περνάει και ο πολίτης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments