Πολιτική

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσίπρα για το “σκύλος που γαβγίζει δεν είναι αποτελεσματικός”

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσίπρα για το “σκύλος που γαβγίζει δεν είναι αποτελεσματικός”
"Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς".

Λάδι στη φωτιά ρίχνει για ακόμη μία φορά η Άγκυρα στο… καζάνι με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της γέιτονος έσπευσε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρικού ΥΠΕΞ.

«Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας. Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα.

Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπσας από την Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει χθες: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδια σου, ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments