Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην τελευταία παρουσία της με αυτή τη σύνθεση, καθότι τα μέλη της αλλάζουν.

Η επόμενη συνεδρία της ΔΙΣ της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό τη νέα σύνθεσή της, ορίσθηκε για το χρονικό διάστημα από 5 έως και 7 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις δύο συνεδρίες της, χθες και σήμερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ασχολήθηκε με θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη ΔΙΣ:

Κατά τις δύο συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της αρχιγραμματείας, των αιρέσεων, των διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, της χριστιανικής αγωγής της νεότητος, των δογματικών και νομοκανονικών ζητημάτων, της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του εφημεριακού κλήρου και παρακολούθησης ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στο τέλος της σημερινής συνεδρίας ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα συνοδικά μέλη της απελθούσας 160ης Συνοδικής Περιόδου για την άριστη συνεργασία.

Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Ετικέτες: 


2017