Αθλητισμός

Ευρωμπάσκετ 2017: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την ήττα της Ελλάδας από τη Γαλλία

Ευρωμπάσκετ 2017: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την ήττα της Ελλάδας από τη Γαλλία
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για την πρώτη ήττα που γνώρισε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ 2017 από τη Γαλλία.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την πρώτη ήττα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ 2017 κόντρα στη Γαλλία.

«Το θέμα δεν είναι το γιατί, αλλά να το διορθώσουμε. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο σε όλο το παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας πάρα πολύ», είπε αρχικά ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: 

«Οι Γάλλοι είναι πιο αθλητική ομάδα από εμάς. Έπρεπε να έχουμε ελέγξει το ρυθμό. Από το σημερινό ματς κρατάμε την αντίδραση και το γεγονός πως μειώσαμε, γιατί μετρούν και οι διαφορές» πρόσθεσε. Στο τέλος, τόνισε για τους λόγους που δεν επετεύχθη η επική ανατροπή και η νίκη, όταν η εθνική πλησίασε στο -6, 72-78: «Θέλω να μιλάω μόνο για τους μπασκετικούς παράγοντες. Δεν θέλω να μιλάω για εξωγηπεδικούς παράγοντες που επηρεάζουν το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ο,τι έγινε, έγινε».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Πέρα από την ήττα, δείξαμε κάποια σημάδια χαρακτήρα. Συσπειρωθήκαμε, αντιδράσαμε, αλλά τα στοιχεία που δείξαμε δεν φτάνουν αν σκοπεύουμε να πάμε μέχρι τέλους. Δεν πρέπει να τρώμε εύκολα καλάθια, δεν πρέπει να χάνουμε ριμπάουντ, πρέπει να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα στο pick n’ roll. Γενικα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε άμυνα κι επίθεση για 40 λεπτά». Για τον αγώνα με τη Σλοβενία είπε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Έχει παίκτες κλειδιά όπως ο Ντράγκιτς. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Μακάρι να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία. Σε ένα τουρνουά, είναι πολύ σημαντικό να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι».

«Η Γαλλία ήταν εύστοχη από την περιφέρεια, το πρόβλημα μας ήταν στην άμυνα, τι να πω εγώ; Το σκορ τα λέει όλα» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, μετά την πρώτη ήττα της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, από τη Γαλλία. Για τα πολλά φάουλ των Ελλήνων διεθνών, ο Παππάς είπε: «Θέλει εξυπνάδα για να διαχειριστείς τα φάουλ. Εμείς κάναμε κακή διαχείριση. Διεκδικήσαμε τους εαυτούς μας με τις τεχνικές ποινές που δεχθήκαμε, βέβαια όλα αυτά είναι αντιδράσεις σε σφυρίγματα, που αν ήταν αλλιώς ίσως μας φέρνανε ακόμα πιο κοντά. Θέλουμε βελτίωση και κοιτάμε μπροστά». Σχετικά με το χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο Μίσσας, εξήγησε: «Είναι στις επιλογές μας το χαμηλό σχήμα. Μας βγήκε σήμερα, αλλά για να πας μπροστά πρέπει να έχεις όλους τους παίκτες. Όλοι οι παίκτες μας είναι πολύτιμοι, δεν έχουμε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Θα διδαχθούν πράγματα από την ήττα από τους Γάλλους οι Έλληνες διεθνείς; «Δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε την ήττα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα μεγάλο επιμέρους να γίναμε ανταγωνιστικοί. Είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες. Όλοι είναι θυμωμένοι και πρέπει να το βγάλουμε αυτό με τους Σλοβένους. Οι Γάλλοι μπήκαν αποφασισμένοι και δυνατά όλες τις φάσεις. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς αύριο για να πάρουμε το παιχνίδι». Ο Παππάς πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η επόμενη φάση, από εκεί και πέρα δεν ξέρεις. Μπορεί να βγεις 4ος και να βρεθείς με κακή ομάδα, που όμως έκανε καλή πορεία στον όμιλο. Εμείς θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας με καλές ομάδες. Τώρα θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι με τους Σλοβένους και να πάρουμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία». Στο τέλος δήλωσε για την αντίπαλο της Κυριακής (3/9), Σλοβενία: «Είναι μια ομάδα που άμα δεις το ρόστερ της, μοιάζει με Γαλλία, και είναι πιο συγκροτημένοι. Δεν έχω δει την ομάδα, απλά ποντάρω στους παίκτες να τους διαβάσουμε καλύτερα. Όλοι προσοχή, πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments