Πολιτική

Υπόθεση Siemens: Δεν θα καταθέσουν Μπακογιάννη και Μητσοτάκης στη δίκη

Υπόθεση Siemens: Δεν θα καταθέσουν Μπακογιάννη και Μητσοτάκης στη δίκη
Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα για έξεταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη που υπέβαλε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, όπου εξετάζεται η υπόθεση της Siemens, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης, με την αιτιολογία ότι οι καταθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα εισφέρουν κάτι στη δίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος «από την καταθεση της κ. Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμενους, ούτε στην αποδόμησή τους».

Η διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Τσάκαλου, συνεχίζεται με την κατάθεση του Κυριάκου Μικέ, πρώην υπαλλήλου στο λογιστήριο της ελληνικής Siemens, κατά το χρονικό διάστημα 1990-2009.

Ο μάρτυρας, όπως και η κ. Τσάκαλου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα αμνηστείας που εφάρμοσε η εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments