Αθλητισμός

Η τρίτη «αυτοκτονία» της ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου γύρου μετά το 1997-98

Η τρίτη «αυτοκτονία» της ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου γύρου μετά το 1997-98
Για τρίτη φορά την τελευταία 20ετία, μετά την σεζόν 1997-98, η ΑΕΚ «αυτοκτονεί» την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας...

Η αγωνιστική περίοδος 1997-98 ήταν η τελευταία στην οποία η Ένωση βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, με 44 βαθμούς έναντι 41 του Ολυμπιακού τότε, για να καταρρεύσει λόγω τραυματισμών και εσωτερικών προβλημάτων στον δεύτερο γύρο και να τερματίσει τελικά 3η, 14 βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες, παρότι νίκησε και στα τέσσερα παραδοσιακά ντέρμπι της Αθήνας.

Την σεζόν 2001-02, σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών και με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της, η ΑΕΚ μονοπώλησε την κορυφή της βαθμολογίας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου, ωστόσο οι τρεις συνεχόμενες ήττες στην εκπνοή του, με σκορ 3-2 κατά σειρά απέναντι σε Ηρακλή, Ολυμπιακό (στο «Νίκος Γκούμας») και ΠΑΟΚ στην Τούμπα την άφησαν στους 27 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Το 2007-08, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 12η αγωνιστική, η Ένωση έχει 33 βαθμούς έναντι 34 των «ερυθρόλευκων» με ένα παιχνίδι λιγότερο και μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα με νίκη στην Τρίπολη, ωστόσο θα ηττηθεί από τον Αστέρα με 2-1 και θα παραμείνει στην δεύτερη θέση, για να επιστρέψει στην κορυφή μια εβδομάδα αργότερα, λόγω της ισοπαλίας στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-1).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments