Πολιτική

Συμβολαιογράφοι: Χαιρετίζουν την τροπολογία της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Συμβολαιογράφοι: Χαιρετίζουν την τροπολογία της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς
Mε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος "χαιρετίζει την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να υπερψηφίσει την τροπολογία, που αφορά στην προστασία της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης".

Η συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να υπερψηφίσει την τροπολογία, που αφορά τόσο στην προστασία της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, όσο και στους συμβολαιογράφους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ως υπάλληλοι του πλειστηριασμού και δημόσιοι λειτουργοί επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων.

Παράλληλα, στην σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής σημειώνεται ότι «το διαχρονικό και δίκαιο αίτημά μας έγινε εμπράκτως αποδεκτό από τους Έλληνες βουλευτές, που υπερψήφισαν τη σχετική τροπολογία, η οποία μας διασφαλίζει δεόντως στην εκτέλεση των θεσμικών καθηκόντων μας».

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης 

Υπερψήφισαν τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή μετά τις – οριακές – βελτιώσεις που έκανε στο θέμα των διώξεων για τους πλειστηριασμούς.

Η τροπολογία «πέρασε» με 146 «ναι», 62 «παρών» και 38 «όχι».

Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δήλωσαν «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι».

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές. Κατά την ψηφοφορία ο μόνος αδικαιολόγητα «απών» από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει να καταψηφίσει την τροπολογία Κοντονή.

Στην τροπολογία Κοντονή παραμένει η αυτόφωρη διαδικασία ωστόσο, για όσους:

-ασκούν βία σε συμβολαιογράφους

-παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Δείτε εδώ την τροπολογία Κοντονή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments