Πολιτική

ΥΠΕΞ: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου

ΥΠΕΞ: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν, που απειλούσε ότι αν κάποιος Έλληνας ανέβει στα Ίμια, τότε θα του σπάσει τα χέρια και τα πόδια, ακόμη και αν είναι ο πρωθυπουργός.

Σε έντονο τόνο είναι η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα Ίμια.

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του…

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberCanli, ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ είχε πει ότι αν κάποιος Έλληνας ανέβει στα Ίμια, τότε θα του σπάσει τα χέρια και τα πόδια, ακόμη και αν είναι ο πρωθυπουργός.

«Θα τους σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια, ας είναι υπουργός, ας είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» ανέφερε.

Επίσης, δήλωσε ότι στην περίπτωση που κάποιος Έλληνας επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο, να πατήσει δηλαδή στα Ίμια, «η Τουρκία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που η Αθήνα θα νιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτήν στην Αφρίν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments