Διεθνή

Η συγκλονιστική στιγμή …ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ Ρωσίας και Εσθονίας (video)

Η συγκλονιστική στιγμή …ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ Ρωσίας και Εσθονίας (video)
Μία πραγματική γέφυρα... κατασκόπων βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Εσθονίας.

Σκηνές βγαλμένες από κατασκοπευτικό θρίλερ του Ψυχρού Πολέμου εκτυλίχθηκαν στα σύνορα στη Ρωσία με την Εσθονία, όταν οι δύο χώρες προχώρησαν σε ανταλλαγή κατασκόπων.

Στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα σε γέφυρα μεθοριακού περάσματος στη νοτιοανατολική Εσθονία διακρίνονται ο Εσθονός Ράιβο Σούζι κι ο Ρώσος Άντερν Ζιντσένκο να διασταυρώνονται καθώς κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί για κατασκοπία και μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, τους απενεμήθη χάρη και αποφασίστηκε να παραδοθούν ταυτόχρονα στις δυο χώρες. 

Ο Σούζι καταδικάστηκε πέρσι στην Ρωσία σε 12ετή κάθειρξη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η Εσθονία υποστήριξε ότι είναι επιχειρηματίας. 

Ο Ζιντσένκο, από την άλλη, είχε καταδικαστεί πέρυσι στο Ταλίν σε πενταετή κάθειρξη για διενέργεια κατασκοπίας για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι δύο χώρες ανταλλάσσουν κατασκόπους, σύμφωνα με το Euronews. Προ τριετίας η Ρωσία απελευθέρωσε τον Εσθονό αξιωματικό Έστον Κοχβέρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη για κατασκοπία και έκανε 13 μήνες σε διάφορες ρωσικές φυλακές σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πρώην αξιωματούχου των εσθονικών υπηρεσιών ασφαλείας, Αλεξέι Ντρέσεν, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης για κατασκοπία υπέρ της Μόσχας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments