Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (8/3-14/3): Άλλη μία κακή επιλογή του Αλ Πατσίνο και ένας νεκρός Στάλιν (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (8/3-14/3): Άλλη μία κακή επιλογή του Αλ Πατσίνο και ένας νεκρός Στάλιν (vids)
Μία μαύρη κωμωδία για το θάνατο του Στάλιν κερδίζει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Στον αντίποδα - δυστυχώς- ο Αλ Πατσίνο ο οποίος μάλλον συναγωνίζεται τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο ποιος θα πρωταγωνιστήσει στη χειρότερη ταινία.

Ο Αλ Πατσίνο δίνεται ολοκληρωτικά στον εκάστοτε ρόλο του, ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Έτσι κάνει και στην νέα ταινία αυτής της εβδομάδας "Το παιχνίδι του δολοφόνου", μία παραγωγή που εμπεριέχει όλα τα κλισέ μίας αστυνομικής περιπέτειας. "Ο Θάνατος του Στάλιν" από την άλλη χαρίζει μαγικές στιγμές μαύρης κωμωδίας.

Εναλλακτικά, υπάρχει ένας (πάντα μέτριος) Νίκολας Κέιτζ στην ανατρεπτική κωμωδία "Mom and Dad" αλλά και ο Μπρους Γουίλις στο ριμέικ του πάλαι ποτέ αντιήρωα Τσαρς Μπρόνσον "Death Wish".  

Ο Θάνατος του Στάλιν

Ο δημιουργός του «Veep», Αρμάντο Ιανούτσι, διασκευάζει το ομώνυμο γαλλικό κόμικ σε μια ισοπεδωτική πολιτική σάτιρα για τα παράλογα κι επικίνδυνα παιχνίδια της Ιστορίας και της εξουσίας. Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953, ο άνδρας που φοβάται ολόκληρο το ρωσικό έθνος, πεθαίνει. 

Ο Τζόζεφ Στάλιν, ο στυγερός δικτάτορας και ανελέητος τύραννος παθαίνει ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά και την πολυπόθητη θέση του ως Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. Όλοι όσοι τον περιστοίχιζαν, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον έμπιστο πολιτικό, μέχρι τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και τον ίδιο του το γιό, όλοι μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την κατακτήσουν.

Παραγωγή: Γιαν Ζενού, Λοράν Ζεϊτούν, Νίκολας Ντιβάλ Αντασόφσκι, Κέβιν Λόουντερ

Σκηνοθεσία: Αρμάντο ΙανούτσιΣενάριο: Armando Iannucci David Schneider Ian Martin Peter FellowsΦωτογραφία: Ζακ ΝίκολσονΜοντάζ: Πίτερ ΛάμπερτΜουσική: Κρις ΓουίλιςΠρωταγωνιστούν: Τζέφρι Τάμπορ, Στιβ Μπουσέμι, Πάντι Κόνσινταϊν, Σάιμον Ράσελ ΜπιλΔιάρκεια: 107 λεπτάΔιανομή: Odeon

Το παιχνίδι του δολοφόνου

Ο παρασημοφορημένος ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ και ο συνάδελφος του, ο ειδικός στη σκιαγράφηση του προφίλ εγκληματιών Γουίλ Ρούνεϊ, αναλαμβάνουν να πιάσουν έναν εκ των πλέον διαβόητων κατά συρροή δολοφόνων της πόλης. Ο ψυχοπαθής αυτός δολοφόνος παίζει μια διεστραμμένη εκδοχή του παιδικού παιχνιδιού Κρεμάλα. Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις έχει πάρει στο κατόπι τους δύο ντετέκτιβ, προσπαθώντας να καλύψει καλύτερα την υπόθεση.

Παραγωγή: Μάικλ Μέντελσον, Αρνολντ ΡίφκινΣκηνοθεσία: Τζόνι ΜάρτινΣενάριο: Τσαρλς Χάτινγκερ, Μάικλ ΚέισιΦωτογραφία: Λάρι ΜπλανφορντΜοντάζ: Τζέφρι ΣτάινκαμπΜουσική: Φρέντερικ ΒίντμανΔιάρκεια: 98 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Death Wish

Ο Ιλάι Ροθ αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το διάσημο φιλμ του 1974 με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον, το οποίο με τη σειρά του ήταν βασισμένο στη ομότιτλη νουβέλα του Μπράιαν Γκάρφιλντ.

Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια. Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους. Καθώς οι ανώνυμοι φόνοι εγκληματιών αρχίζουν να κυριαρχούν στα ΜΜΕ, ο κόσμος αναρωτιέται αν αυτός ο θανάσιμος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος… ή κάτι πολύ πιο νοσηρό.

Παραγωγή: Ρότζερ Μπερνμπάουμ

Σκηνοθεσία: Ιλάι ΡοθΣενάριο: Τζο ΚάρναχανΦωτογραφία: Ρότζιερ ΣτόφερΜοντάζ: Μαρκ ΓκόλντμπλατΜουσική: Λούντβιχ ΓκόρανσονΠρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν ΝόριςΔιάρκεια: 107 λεπτάΔιανομή: Odeon

Mom and Dad

H ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2017. Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι ένα ζευγάρι που αποτελεί το στερεότυπο του αμερικανικού ονείρου: ζουν μια ευτυχισμένη ζωή με τα δύο τους παιδιά, την έφηβη κόρη. Ώσπου μια μέρα, και όσο τα παιδιά ακόμη βρίσκονται στο σχολείο, μια άγνωστη επιδημία θα ξεσπάσει στην περιοχή, οδηγώντας όλους τους γονείς στην τρέλα και βάζοντας στο μυαλό τους μόνο ένα στόχο: να σκοτώσουν τα παιδιά τους. 

Τα δύο παιδιά θα βρεθούν εγκλωβισμένα στο σπίτι με τους παρανοϊκούς γονείς τους και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι τη στιγμή που ενδέχεται να εμφανιστούν οι καλεσμένοι που μπορεί να τους σώσουν… ο παππούς και η γιαγιά.

Παραγωγή: Κρίστοφερ Λεμόλ, Τιμ ΖαχάροςΣκηνοθεσία: Μπράιαν ΤέιλορΣενάριο: Μπράιαν ΤέιλορΦωτογραφία: Ντάνιελ ΠερλΜοντάζ: Ρόουζ Κορ, Φερνάντο ΒιλέναΜουσική: Μίστερ ΜπιλΠρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Σέλμα Μπλερ, Αν Γουίντερς, Ζάκαρι ΑρθουρΔιάρκεια: 83 λεπτάΔιανομή: Neo Films

Foxtrot

H ταινία έκανε αίσθηση στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κι απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής. πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ που μας έρχεται από το Ισραήλ, σκηνοθετημένο και γραμμένο από τον Samuel Maoz («Lebanon»).

Ο Μίκαελ και η Ντάφνα χάνουν το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια τους όταν η πόρτα χτυπάει και δύο αξιωματικοί τους ανακοινώνουν ότι ο γιος τους πέθανε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία. Απηυδισμένος από τις υπερβολικές εκδηλώσεις πένθους των συγγενών και από την γραφειοκρατεία της υπηρεσίας, ο Μίκαελ βυθίζεται σ’ ένα αυτοκαταστροφικό παραλήρημα θυμού για να βιώσει τελικά ένα αδιανόητο μπαράζ ανατροπών το οποίο συναγωνίζεται σε σουρεαλισμό τις στρατιωτικές εμπειρίες του παιδιού του.

Παραγωγή: Εϊτάν Μανσούρι

Σκηνοθεσία: Σάμουελ ΜάοζΣενάριο: Σάμουελ ΜάοζΦωτογραφία: Γκιόρα ΜπετζάχΜοντάζ: Αρίκ Λαχάβ Λίμποβιτς, Γκι ΝεμέςΜουσική: Οπχίρ Λίμποβιτς, Αμίτ ΠοζνάνκιΠρωταγωνιστούν: Λιόρ Ασκενάζι, Σάρα Άντλερ, Γιονατάν ΣιράιΔιάρκεια: 113 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Do it Yourself

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Δημήτρη Τσιλιφώνη είναι μια Crime/Comedy ταινία με επίκεντρο έναν λαβυρινθώδη κόσμο. Μια ιστορία για ανθρώπους επηρεασμένους από την ποπ κουλτούρα περισσότερο από όσο θα έπρεπε…

Ο Άλκης, ένας μικροαπατεώνας, συμφωνεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα viral βίντεο, που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του Δανιήλ Μπεζεριάνου, ενός παράνομου επιχειρηματία. Όταν συνειδητοποιεί ότι οι συνεργοί του, Πέτρος και Ιωάννα πρόκειται να τον σκοτώσουν, έχει μερικές μόνο ώρες για να αποδράσει από το στούντιο ταινιών πορνό που είναι παγιδευμένος.

Παραγωγή: Κώστας ΛαμπρόπουλοςΣκηνοθεσία: Δημήτρης ΤσιλιφώνηςΣενάριο: Δημήτρης ΤσιλιφώνηςΦωτογραφία: Aγγελος ΠαπαδόπουλοςΜοντάζ: Λάμπης ΧαραλαμπίδηςΜουσική: Χρήστος ΧριστοδούλουΠρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Αργύρης Ξάφης, Πάνος Κορώνης, Θέμης Πάνου, Χρήστος ΛούληςΔιάρκεια: 97 λεπτάΔιανομή: Odeon

Αγκάθι

Με το «Αγκάθι», ο Γαβριήλ Τζάφκας κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στις ταινίες μεγάλου μήκους και σφραγίζει την πρώτη συμπαραγωγή που έγινε ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Δανίας.

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

Παραγωγή: Τάις Νόργκαρντ

Σκηνοθεσία: Γαβριήλ ΤζάφκαςΣενάριο: Γαβριήλ Τζάφκας, Αρνε ΓκρόνμπεκΦωτογραφία: Ντέιβιντ ΜπάουερΜοντάζ: Σόρεν Εμπε, Γαβριήλ ΤζάφκαςΜουσική: Σόφι Μπιρκ, Ασμπγιορν ΝτερντάουΠρωταγωνιστούν: Νέελ Ρόνχολτ, Γιενς Σέττερ Λάσσεν, Βίμπεκε Χάστρουπ, Ολαφ ΓιοχάνεσσενΔιάρκεια: 82 λεπτά

Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες

Animation βασισμένο στο comic «The big bad fox» του Benjamin Renner, από τους δημιουργούς του «Ernest & Celestine».H ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι πάντα τόσο ειρηνική και ήσυχη. Ειδικά σε αυτή την φάρμα που μία αλεπού κάνει την ..μαμά σε μια ομάδα από κοτοπουλάκια, ένα κουνέλι νομίζει ότι είναι πελαργός και μια πάπια θέλει να γίνει ο Άγιος Βασίλης. Αν λοιπόν νομίζετε ότι η ζωή στην φάρμα είναι απλή… σκεφτείτε το ξανά!

Παραγωγή: Ντιντιέ Μπρουνέρ, Βενσάν ΤαβιέρΣκηνοθεσία: Μπενζαμέν Ρενέρ, Πάτρικ ΙμπερτΣενάριο: Μπενζαμέν Ρενέρ, Ζαν ΡενόΜοντάζ: Μπεντζαμίν ΜασούμπρΜουσική: Ρομπέρ Μαρσέλ Λεπάζ, SupercellΜε τις φωνές των: Με τις φωνές των: Σελίν Ροντέ, Μπορίς Ρέλινγκερ, Γκιγιόμ Μπουσέντ, Γκιγιόμ ΝταρνόΔιάρκεια: 79 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Επιχείρηση Μαμά!

Φιλμ κινουμένων σχεδίων με καταγωγή από τη Δανία, επηρεασμένο από τους μαγικούς κόσμους της Αστριντ Λίντγκρεν (συγγραφέα του αγαπημένου «Πίπη Φακιδομύτη»), του περίφημου Ιαπωνικού Studio Ghibli, της Ελληνικής Μυθολογίας (Ορφέας και Ευρυδίκη) και των Σκανδιναβικών Μύθων.

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού!

Παραγωγή: Πίτερ ΛίντμπλαντΣκηνοθεσία: Εσμπεν Τοφτ ΓιάκομπσενΣενάριο: Γιάνικ Τάι Μόσχολτ, Εσμπεν Τοφτ ΓιάκομπσενΜοντάζ: Ελιν Προζτς, Εσμπεν Τοφτ ΓιάκομπσενΜουσική: Νίκλας ΣμιντΔιάρκεια: 78 λεπτάΔιανομή: Weird Wave

Η γέννηση ενός ηγέτη

Ο ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ κάνει το πολυσυζητημένο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με το πορτρέτο ενός σκοτεινού αγοριού που μοιάζει με τύραννο εν τη γενέσει του, εμπνευσμένος από ένα διήγημα που έγραψε το 1939 ο Ζαν Πολ Σαρτρ.

Στο Παρίσι του 1918, ο μικρός Πρέσκοτ, μεγαλώνει στη σκιά της θεοσεβούμενης μητέρας του και του αυστηρού πατέρα του, ενός διπλωμάτη που δουλεύει με την Αμερικανική Κυβέρνηση για την συνθήκη ειρήνης, που αργότερα έγινε γνωστή ως Συνθήκη των Βερσαλλιών. Απέναντι σε αυτό το περιβάλλον και κάτω από τον γκρίζο ουρανό της γαλλικής επαρχίας, ο Πρέσκοτ επαναστατεί. Ενώ γίνεται ολοένα και πιο προκλητικός και επιθετικός, οι θορυβημένοι ενήλικες γύρω του αδυνατούν να ανεχτούν τη συμπεριφορά του.

Με ιδέες για την Ευρώπη, το φασισμό και την ψυχανάλυση, η ταινία εξερευνά το πώς μπορεί κανείς να εξελιχθεί σε τύραννο.

Παραγωγή: Κρις Κοέν, Ρον Κέρτις

Σκηνοθεσία: Μπρέιντι ΚορμπέτΣενάριο: Μπρέιντι Κορμπέτ, Μόνα ΦάστβολντΦωτογραφία: Λολ ΚρόλιΜουσική: Σκοτ ΓουόκερΠρωταγωνιστούν: Τομ Σουίτ, Λίαμ Κάνινγχαμ, Μπερενίς Μπεζό, Στέισι Μάρτιν, Ρόμπερτ ΠάττινσονΔιάρκεια: 116 λεπτάΔιανομή: Weird Wave

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments