Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Περιφέρεια Αττικής: Στο πλευρό των κατοίκων των βορείων προαστίων κατά των διοδίων
Περιφέρεια Αττικής: Στο πλευρό των κατοίκων των βορείων προαστίων κατά των διοδίων | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Κηφισιάς, στον οποίο εκφράζει την στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων στα βόρεια προάστια για τα διόδια.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αγαπητέ Δήμαρχε, Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων που θα πραγματοποιηθεί από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω εκ νέου την στήριξη στον αγώνα που δίνουμε από κοινού για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης. 

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όσο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να είμαστε στο πλευρό σας όπως και τον Δεκέμβριο του 2014, προγραμματισμένες εδώ και εβδομάδες, αποστολές μας σε Βρυξέλλες και Πεκίνο αντίστοιχα, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε με φυσική παρουσία στην εκδήλωση. 

Παρόλα αυτά η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα εκπροσωπηθεί από Περιφερειακούς Συμβούλους. Για ακόμη μια φορά επισημαίνω την πάγια θέση μας, ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των κατοίκων, των φορέων και των Δήμων της περιοχής, σταθερά αντίθετη στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων. 

Η θέση μας επιβεβαιώθηκε με την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβούλιου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (11/12/2014) και την μετέπειτα απόφασή του για την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων εντός της Αττικής διοδίων (25/04/2017). 

Η πιο πρόσφατη ενέργειά μας αποτέλεσε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (14 Μαρτίου 2018, Ε’ τμήμα) και αφορά αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Καλούς αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιώργος Πατούλης: Προσλήφθηκαν μόλις 1 στους 10 συμβασιούχους-»παρατασιούχους»
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Δεύτερη παραίτηση λόγω της πώλησης λιγνιτικών μονάδων
Περιφέρεια Αττικής: Διαδικτυακή εκστρατεία της για το Μουσειακό Κέντρο Πολιτιστικών Προϊόντων (vid)

Ετικέτες: 


2018