Πολιτική

Επιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες: Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα έρθουν στην Ελλάδα

Επιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες: Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα έρθουν στην Ελλάδα
Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού επέμειναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών.

Ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει ότι η διαδικασία για τις γαλλικές φρεγάτες προχωρά κανονικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, είχε ανακοινώσει δημοσίως το deal Τσίπρα-Μακρόν για την ενοικίαση δύο φρεγατών του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι εφικτό να ενταχθούν στον ελληνικό στόλο του καλοκαίρι.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την Γαλλίδα υπουργό άμυνας η οποία δήλωσε άγνοια για την παραχώρηση δύο φρεγατών, την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου δεν συζητήθηκε το θέμα με τις φρεγάτες και την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου, ο οποίος μίλησε αορίστως για την ύπαρξη μιας σειράς «από διερευνήσεις για διάφορα πρότζεκτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας επανήλθε.

Πηγές από τον Φώτη Κουβέλη ανέφεραν: «Η διαδικασία προχωρά κανονικά. Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και δύο φρεγάτες θα έρθουν στην Ελλάδα».

Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού επέμειναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών, εκτιμώντας μάλιστα πως στις 3 Μαΐου θα έλθει στην Αθήνα γαλλική αντιπροσωπεία για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Η Αθήνα εξετάζει επίσης αγορά δύο έως τεσσάρων γαλλικών φρεγατών BELH@RRA, σε δύο φάσεις, ελπίζοντας πως δύο από τα πλοία θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά. Η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει έντονες αιχμές για τις δηλώσεις Κουβέλη, καταγγέλλοντας «παροιμιώδη ερασιτεχνισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και για απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σκιές στο deal Ελλάδας – Γαλλίας για τις φρεγάτες

Το ερώτημα του Λοβέρδου στην κυβέρνηση για τις γαλλικές φρεγάτες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments