Πολιτική

Επιστολή Σκουρλέτη στα κόμματα για την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών (pdf)

Επιστολή Σκουρλέτη στα κόμματα για την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών (pdf)
Ο Πάνος Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το «σπάσιμο» της Β'Αθηνών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με επιστολή του, καλεί τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, σε διάλογο σχετικά με την «κατάτμηση» των μεγάλων περιφερειών της χώρας, όπως η Β’ Αθηνών. 

Ο υπουργός καλεί σε διακομματική συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική (πρώην «υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών, την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου στις 13:00, στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Όπως γνωρίζετε, στο δημόσιο διάλογο έχουν ήδη κατατεθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν προβληματισμοί σχετικά με τη σκοπιμότητα διατήρησης των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως ιδίως η εκλογική περιφέρεια Αττικής (‘’υπόλοιπο’’) και βέβαια , η ‘’μέγα-περιφέρεια’’ της Β’ Αθηνών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του κ. Σκουρλέτη, η οποία σημειώνει επίσης:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη σχετική προβληματική, έχει επεξεργαστεί μία σχετική πρόταση για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών».

Στην ίδια επιστολή ο υπουργός υπογραμμίζει τη σημασία που έχει το εν λόγω ζήτημα στο εκλογικό σύστημα και «κατ’ επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», άρα, όπως τονίζει: «θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σκουρλέτης: Η απλή αναλογική θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments