Συνεντεύξεις

H Chryssanthemis αποκλειστικά στο www.pagenews.gr

H Chryssanthemis αποκλειστικά στο www.pagenews.gr
H Chryssanthemis σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο www.pagenews.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων "δεν θα ξεχάσω τη μητέρα μου που μου λέει πήγα να πάρω ψάρια και σε έπαιζε το ραδιόφωνο".

H Chryssanthemis συνθέτει, ηχογραφεί και κάνει παραγωγή στον πρώτο προσωπικό της δίσκο σε pop ορχηστρικούς ήχους, σε συνεργασία με τον Στέλιο Σόβολο στα Modern Music Studios.

Η Chryssanthemis με τη χαρισματική της φωνή και την εντυπωσιακή παρουσία, ερμηνεύει κομμάτια στην αγγλική, γαλλική, ελληνική και ιταλική γλώσσα και είναι βέβαιο πως θα μάς απασχολήσει τόσο για την ομορφιά της όσο και το ταλέντο της στη μουσική!

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Χρυσανθεμίς έχεις ένα εκπληκτικό όνομα. Είναι το πραγματικό σου ή είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο;

Χρυσανθεμίς (Chryssanthemis) είναι το όνομα μου στα αρχαία ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες. Το βαφτιστικό μου όνομα είναι Χρυσάνθη! Έτσι έλεγαν τη γιαγιά μου! Ήταν δική μου επιλογή να κρατήσω το Χρυσανθεμίς ως καλλιτεχνικό όνομα! Μου άρεσε πολύ όπως φαινόταν και όπως ακουγόταν!!!

Είσαι μια πολύ όμορφη νεαρή γυναίκα που δε στάθηκε μόνο στην εξωτερική της εικόνα αλλά είσαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν απαίτηση των γονέων ή εσωτερική ανάγκη για μόρφωση και καλλιέργεια;

Πάντα είχα την παρότρυνση των γονέων για περαιτέρω σπουδές αλλά δε θα έλεγα ότι ήταν απαίτηση. Θεωρώ ότι οι σπουδές είναι ένα μέρος της γενικότερης παιδείας κάθε ανθρώπου. Ακόμα κι αν δεν το ακολούθησα εξ ‘ολοκλήρου σαν επάγγελμα μου έχει προσφέρει σημαντικές και χρήσιμες γνώσεις τόσο στην καθημερινότητα όσο και στη δουλειά μου. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα.

Πώς κατάλαβες πως θέλεις να κάνεις στροφή στο τραγούδι;

Ήρθε ομαλά μέσα από την ενασχόλησή μου με τη μουσική, με την πάροδο των χρόνων. Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπά να κάθεται και να τραγουδάει ώρες μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματικά το κατάλαβα στην πορεία της ενασχόλησής μου με τη μουσική.. όταν πλέον είχα μπει στη ροή των σπουδών και των εξετάσεων. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «Τώρα θα γίνω τραγουδίστρια». Ήρθε σαν απόρροια των σπουδών μου και ως ανάγκη να εκφράσω σαν μουσικός την Τέχνη μου.

Ποια ήταν τα ακούσματα στο σπίτι σου; Συνεχίζουν να σού αρέσουν αυτά που άκουγες νεότερη;

Αυτά που άκουγα μικρή, αυτά τραγουδάω και τώρα! Δεν έχει αλλάξει κάτι. Σίγουρα έχω περάσει από περιόδους που άκουγα πιο τζαζ μουσική ή πιο ροκ ή πιο μέταλ ακόμα, αλλά όλα αυτά τα ακούσματα είναι που έχουν συνθέσει το μουσικό στίγμα που έχω αυτή τη στιγμή το οποίο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται όσο μεγαλώνω.

Τα πρώτα σου δισκογραφικά βήματα, έγιναν τον Απρίλιο του 2016 με την κυκλοφορία του πρώτου σου single «Άγγελος της Γης» από την Sonar-CobaltΜusic, σε μουσική Chryssanthemis, Στέλιου Σόβολου, & Κλεάνθη Κωνσταντινίδη και στίχους του Στέλιου Σόβολου. Πώς ήταν η εμπειρία αυτή και πώς ένιωσες όταν σε άκουσες στο ραδιόφωνο;

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Δε θα ξεχάσω τη μητέρα μου που μου λέει «πήγα να πάρω ψάρια και σε έπαιζε το ραδιόφωνο». Η χαρά που είχε στο πρόσωπό της δεν περιγράφεται. Χάρηκα πολύ !Είναι ωραίο, παράξενο και πρωτόγνωρο συναίσθημα.

Σε είδαμε στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά «BravoRoula» και στην Εκπομπή «Πρωινούλι» της Όλγας Λαφαζάνη ερμηνεύοντας το προαναφερόμενο κομμάτι «Άγγελος της Γης» καθώς και κάποιες διασκευές γνωστών τραγουδιών. Τί σού είπαν όταν τελείωσε η εκπομπή;

Νομίζω ότι πριν με ακούσουν σκεφτόντουσαν «α μια ωραία κοπέλα»!!!Αφού με άκουσαν ένιωσα ότι αυτή η φράση εξαφανίστηκε από τον ορίζοντα! Ή μάλλον ότι προστέθηκε και κάτι ακόμα! Πιστεύω τους άρεσε πολύ! Μάλιστα η Ρούλα Κορομηλά εντυπωσιάστηκε με την επιλογή μου να τραγουδήσω ένα αγαπημένο κομμάτι της LaraFabian, το «Jet’aime”.

Το 2012 περιόδευσες στο Μιλάνο, στο «ΤheatrodeLaLuna», τη Λισσαβόνα, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Ζυρίχη, την Αθήνα, το Αϊντχόβεν & το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, όπου άνοιξες τις συναυλίες της Φιλανδής λυρικής σοπράνο TarjaTurunen. Τί θυμάσαι από τη συνεργασία σας;

Η TarjaTurunen ήταν και είναι μια τραγουδίστρια την οποία πάντα εκτιμούσα, άκουγα τη μουσική της και τη θαύμαζα. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια ηρωίδα της εφηβείας μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί. Θυμάμαι πολλά πράγματα και πιο έντονα στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας μας, στη συναυλία στο Μιλάνο, όταν τελειώσαμε και αποχαιρετιστήκαμε. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή και δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Είσαι τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής, κατέχοντας τον τίτλο του «LicentiateoftheLondonCollegeofMusic» – «UWLQLevel 6 DiplomainMusicPerformance – PopularMusicVocals». Θα ήθελες να ήσουν δασκάλα φωνητικής σ’ ένα μουσικό talentshow;

Θα μου άρεσε πολύ να υπάρξω κάποια στιγμή κριτής σε κάποιο talent show. Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει το 2013 στο διεθνές φεστιβάλ Global Battle of TheBands. Έχει άμεση σχέση με τη δουλειά μου, τη διδασκαλία και είναι κάτι που το σκέφτομαι χρόνια. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω και πάλι.

Συνθέτεις, ηχογραφείς και κάνεις παραγωγή στον πρώτο σου προσωπικό δίσκο σε Pop– Rock ορχηστρικούς ήχους, σε συνεργασία με το Στέλιο Σόβολο και το Γιάννη Σκούταρη στα ModernMusicStudios. Τί να περιμένουμε από την εν λόγω συνεργασία ;

Αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος μέσα στο 2019. Ήδη τα 4 κομμάτια που έχω κυκλοφορήσει θα συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο μαζί με άλλα 6 τα περισσότερα από οποία έχουν ήδη επιλεχθεί. Είμαι πολλή χαρούμενη που έχω τόσο ταλαντούχους συνεργάτες να με στηρίζουν και να με πιστεύουν. Όπως κι εγώ έτσι κι εκείνοι δίνουν βάση στη λεπτομέρεια από τη μουσική, την ενορχήστρωση μέχρι την παραγωγή και νομίζω είναι αυτό κάνει τη διαφορά. Πιστεύω και εύχομαι ότι θα βγει μια πολλή ωραία ολοκληρωμένη δουλειά! Stay Tuned!

Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησες το single σου «Ταξίδι στο όνειρο» σε δικούς σου στίχους και μουσική και του Στέλιου Σόβολου, στο βίντεο κλιπ του οποίου συμμετείχε η Μαρία Βοσκοπούλου, κόρη του μεγάλου Λαϊκού τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου. Μίλησέ μας για τη συνεργασία αυτή, γιατί έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Μαρία Βοσκοπούλου είναι μαθήτριά μου στο μοντέρνο τραγούδι και το Μιούζικαλ περίπου 2 χρόνια τώρα. Πέρυσι το καλοκαίρι έγραψα το κομμάτι «Ταξίδι στο όνειρο» το οποίο είχε ένα πιο εφηβικό χαρακτήρα καθώς πραγματεύεται ένα νεανικό έρωτα. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη θεματολογία του video clip με το σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να προτείνω στη Μαρία να πρωταγωνιστήσει γνωρίζοντας ότι το θέατρο και ηθοποιία είναι κάτι το οποίο την ενδιαφέρει να ασχοληθεί. Στο βίντεο συμμετέχουν και άλλοι μαθητές μου και μάλιστα ένα μέρος των γυρισμάτων έγιναν στο μέρος που κάνουμε τα μαθήματα με τη Μαρία, στη σχολή Modern Music Arts στη Γλυφάδα.

Ερμηνεύεις κομμάτια στην αγγλική, γαλλική, ελληνική και ιταλική γλώσσα. Θα ήθελες να κάνεις αποκλειστική καριέρα στο εξωτερικό;

Η ιδέα του να μείνω στο εξωτερικό με έχει προβληματίσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήταν στα σχέδια το 2011 να μετακομίσω μόνιμα στο Λονδίνο αλλά δυστυχώς η σοβαρή κατάσταση της υγείας ενός συγγενή δεν ευνόησε αυτό το σχέδιο. Πιστεύω όμως ότι κάθε εμπόδιο βγαίνει σε καλό. Είναι τιμή για ένα καλλιτέχνη να τραγουδάει στη χώρα του.

Ο καλλιτέχνης, οφείλει να είναι ασυμβίβαστος ή να προσαρμόζεται με βάση τις προτάσεις και την εποχή;

Πιστεύω ότι οφείλει να είναι ο εαυτός του και να κάνει αυτό που τον εκφράζει για να μπορεί «να αναπνέει» μέσα στην τέχνη του. Σίγουρα πρέπει να ακούει τον παλμό του κόσμου αλλά όχι στο σημείο να κάνει κάτι που δεν είναι .Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν μια αλήθεια. Αυτή την αλήθεια θέλει να δει ο κόσμος , αυτή τον κεντρίζει και με αυτήν ταυτίζεται. Αν δεν είμαστε αληθινοί τότε τί απομένει;

Υπάρχουν αλλά επαγγελματικά ανακοινώσιμα σχέδια;

Θα μπω σε λίγο καιρό και πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου μου κομματιού. Είναι μια αρκετά δημιουργική περίοδος!

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας θα ήθελα να δώσεις μια ευχή στο σύμπαν που θα ευχόσουν να πραγματοποιηθεί.

Εύχομαι και το εύχομαι κάθε φορά..να κάνω αυτό που αγαπώ, να το αγαπήσει ο κόσμος, να το αγκαλιάσει και να έχει διάρκεια στο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments