Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Υπουργείο Παιδείας: Τότε αναμένονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
Υπουργείο Παιδείας: Τότε αναμένονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιουνίου 2018, 16:07 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16:08 13 Ιουνίου 2018, 16:08

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018 αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Οι Παγκύπριες εξετάσεις είχαν αρχίσει τη Δευτέρα 14 Μαΐου, και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα τελείωσαν και προχωρούσαν παράλληλα με τα εξεταζόμενα μαθήματα στους συντονισμούς των μαθημάτων, στις δοκιμαστικές βαθμολογήσεις, στις κανονικές βαθμολογήσεις.

«Τώρα, αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται η βαθμολόγηση για αρκετά μαθήματα. Την ίδια ώρα έχουμε τις αναβαθμολογήσεις, τη μηχανογράφηση, τους ελέγχους, οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι για να μπορέσουμε να στείλουμε αποτελέσματα τόσο για σκοπούς απόλυσης στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και μετά να προχωρήσουμε στην πρώτη κατανομή των θέσεων για τα Πανεπιστήμια της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδος», πρόσθεσε.

Περί τα μέσα Ιουλίου, συνέχισε η κα. Κωνσταντινίδου, θα προχωρήσουν στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων για να μαζευτούν οι αιτήσεις και οι επιλογές των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος, ούτως ώστε να στείλουν τη βάση δεδομένων στην Ελλάδα για να κάνει την κατανομή στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτηθείσα πότε αναμένεται περίπου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι γύρω στις 22 με 23 Ιουνίου υπολογίζεται να σταλούν οι αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία.

«Η κατανομή των θέσεων δεν ξέρω φέτος ακριβώς ημερομηνία, δηλαδή δεν μπορώ να πω τέλος του μήνα, μπορεί να είναι και αρχές Ιουλίου, διότι έχουμε και τις αντεξετάσεις που μετακινήθηκαν τον Ιούνιο, οπότε περίπου εκείνες τις ημερομηνίες, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, κάποιες μέρες σε εκείνη την περίοδο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη διαδικασία της Ελλάδας, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι θα εκδώσουν ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες και σημείωσε ότι θα γίνουν Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων ανά Επαρχία.

«Θα προσέλθουν όσοι ενδιαφέρονται για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τις επιλογές τους για τα διάφορα τμήματα που τους ενδιαφέρουν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και θα προχωρήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων να κάνει την επεξεργασία της και να στείλει τις βάσεις δεδομένων με τις επιλογές και τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων των υποψηφίων στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για να μπορέσει να κάνει την κατανομή για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλήνιες 2018: Μαθήτρια συνελήφθη με κοριό – Το απίστευτο κόλπο που επινόησε

Ετικέτες: 


2018