Υγεία

Αναψυκτικά: Γιατί πρέπει να τα αποφεύγετε

Αναψυκτικά: Γιατί πρέπει να τα αποφεύγετε
Δείτε πέντε σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών.

Όλο και πυκνώνουν οι συστάσεις γιατρών και διατροφολόγων για αποχή από την κατανάλωση αναψυκτικών λόγω των επιπτώσεών τους στη σιλουέτα και την υγεία.

Δείτε πέντε σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών:

Κίνδυνος διαβήτη: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σιρόπι καλαμποκιού με πολλή φρουκτόζη οδηγούν στην ανάπτυξη ελεύθερων ριζών, οι οποίες έχουν συνδεθεί με βλάβες στους ιστούς, την ανάπτυξη διαβήτη και τις επιπλοκές διαβήτη.

Οι κίνδυνοι από τα μπουκάλια: Τα πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών περιέχουν μια τοξική χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη Α, η οποία μπορεί να περάσει στον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέεται με πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής του ανοσοποιητικού.

Πρόσληψη βάρους: Σχετική μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά διαίτης έχουν 41% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι για κάθε κουτί αναψυκτικού που πίνουν καθημερινά. Οι γλυκές γεύσεις στέλνουν σήματα στα κύτταρα του σώματος για αποθήκευση λίπους και υδατανθράκων, ενώ προωθούν την απελευθέρωση ινσουλίνης, εμποδίζοντας την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος. Καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Βλάπτουν τα δόντια: Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί συσσώρευση πλάκας, η οποία οδηγεί σε τερηδόνα και παθήσεις των ούλων. Τα βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα τρέφονται από τη ζάχαρη και σχηματίζουν οξέα τα οποία καταστρέφουν τα δόντια.

Γλυκαντικά: Τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία είναι πιο επιβλαβής και από τη ζάχαρη για τον οργανισμό. Έρευνες συσχετίζουν την υπερκατανάλωσή της με επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικούς όγκους, πολλαπλή σκλήρυνση, διαβήτη, συναισθηματικές διαταραχές, καθώς και άλλα προβλήματα υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments