Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων στη δυτική είσοδο της πόλης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατεδάφιση οκτώ κτισμάτων στην δυτική πλευρά της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Ιωάννη Κωλέττη, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε αυτά τα έργα, στο πλαίσιο αναβάθμισης και μεταμόρφωσης της δυτικής εισόδου.

Τι αναφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του

Τα ετοιμόρροπα κτίσματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης της περιοχής.

Επισημαίνει μάλιστα ότι προηγήθηκε “ η απομάκρυνση καταληψιών ρακοσυλλεκτών και στη συνέχεια ακολούθησε η συγκέντρωση 1.100 τόνων φερτών οικοδομικών υλικών και σκουπιδιών, καθώς και ο καθαρισμός της έκτασης”.

Παράλληλα, αναμένεται να ολοκληρωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα κατεδαφίσεις ιδιόκτητων κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσκλήσεις του δήμου.

Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών θα κατεδαφιστούν όλα τα καταγεγραμμένα έως σήμερα επικίνδυνα κτίσματα και θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες χρεώσεις στους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το συνολικό έργο συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017-18, με προϋπολογισμό 830.000 € μέσω ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

«Το τελευταίο διάστημα εντατικοποιούνται οι ρυθμοί, προκειμένου να αναπτυχθεί αυτή η ιδιαίτερη περιοχή και ενόψει της χωροθέτησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος -που βρίσκεται από πλευράς γραφειοκρατίας και διαδικασιών στην τελική ευθεία- να αποκτήσει την ανάλογη οντότητα και σημασία που της αρμόζει» τονίζει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

«Παράλληλα με το έργο της κατασκευής των πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων και τις συνεχείς κατεδαφίσεις, όπως και του ηλεκτροφωτισμού γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση των οδών που περικλείουν το συγκεκριμένο Ο.Τ. και η εξασφάλιση της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών όπως και η διευκόλυνση κάθε είδους δραστηριότητας στην περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Τι αλλάζει στα φανάρια της πόλης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments